Studio100 vindt nieuwe locatie voor spektakel-musical “40-45”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Studio 100 heeft een nieuwe locatie gevonden voor “40-45”, de spectaculaire megaproductie over de Tweede Wereldoorlog. Het gaat om een terrein vlak aan de kruising van de A12 en de N16 in Puurs. De volledige site beslaat in totaal meer dan 60.000 m2. Tot in maart van dit jaar was het gebouw nog in gebruik als magazijn van een kledingketen, nu is het alle hens aan dek om er een modern theater van te maken;

evdg

Na het overdonderend succes van de spektakel-musical “14-18”, komt Studio 100 nu met een opvolger: de spektakel-musical “40-45”. Deze productie belooft even spectaculair te worden als zijn voorganger en zal het verhaal vertellen van het verzet in Vlaanderen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Al ging de zoektocht naar een geschikte locatie niet van een leien dakje.

Noodgedwongen verhuis

© Studio100

In september kreeg Studio 100 te horen dat hun spectaculaire musical niet kon doorgaan in een grote loods van Fernand Huts in de haven van Antwerpen. Voor de loods van Katoen Natie kreeg de entertainmentgroep geen vergunning van de gemeente Beveren, omdat in de onmiddellijke omgeving 21 bedrijven liggen die met gevaarlijke chemische stoffen werken.

De site in Puurs zal de komende maanden volledig omgetoverd worden tot een modern theater. Op het grasveld aan de gebouwen wordt een grote tijdelijke constructie neergepoot die op maat gemaakt wordt voor 40-45. Het artistieke concept, inclusief rijdende tribunes, blijft volledig behouden. Het magazijn van het gebouw zal gebruikt worden als foyer en ontvangstruimte. De kantoorzone zal worden ingericht als artistieke en productieruimte.

Al 40.000 kaartjes verkocht

“Met deze locatie in Puurs hebben we de perfecte site gevonden voor de spektakel-musical 40-45,” zegt Gert Verhulst in een videoboodschap. “Ik ben bijzonder blij dat reeds 40.000 mensen ons het vertrouwen hebben gegeven door al een kaartje te kopen. Nu bekend is dat we in Puurs kunnen spelen, kunnen we weer een versnelling hoger schakelen in het productieproces. Ik kijk enorm uit naar 7 oktober 2018.”

Ook Hans Bourlon bekijkt de verplichte verhuis positief: “Ik ben bijzonder opgetogen dat we er met Studio 100 in geslaagd zijn om een mooie én goed bereikbare locatie te vinden die vele troeven heeft. Als gedreven ondernemers proberen we elke tegenslag om te zetten in een nieuwe opportuniteit.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen