Caroline, Rebecca en Lies zijn drie van de vijf organisatoren van TittyBounce (vlnr.).© Margot De Clercq

Co-workers organiseren TittyBounce voor borstkankeronderzoek: “Wat is 10.000 stappen op de dansvloer? Niets!”

Antwerpen -

Via Tittybounce wordt er geld in het laatje gebracht voor borstkankeronderzoek. Gedurende zes uur zetten de co-workers van the Attic hun deuren open en worden de dansbenen losgezwierd op vrijdag 24 mei. De opbrengst gaat integraal naar Think Pink.

Margot De Clercq

In de co-workingspace The Attic, op de binnenkoer van de Grotehondstraat 44, wordt er elk jaar lustig deelgenomen aan de Roze Mars. In de maand mei proberen deelnemers zo’n 10.000 stappen te zetten en zo veel mogelijk geld in te zamelen voor Think Pink. Dit geld gaat integraal naar borstkankeronderzoek.

Caroline (35) neemt al drie jaar het voortouw om haar collega’s te motiveren om zich samen hiervoor in te zetten. “Ik ken veel mensen die al geliefden verloren aan borstkanker. Er is nog meer bewustzijn nodig: veel vrouwen denken dat je pas rond je vijftigste gevaar loopt. Maar ik ken veel jonge vrouwen die er tegen strijden of het gen dragen.”

TittyBounce

Caroline sloeg de handen in elkaar met Lies (38) en Daan (30), de oprichters van The Attic, en Rebecca (28) en Katelijn (38).

“Vorig jaar zaten we in de top vijf sponsors voor de Roze Mars en ik ben zeer competitief dus dit jaar wou ik winnen”, zegt Lies. De eventmanager in haar werd wakkergeschud. “Wat is leuk en waar willen mensen geld aan uitgeven? Een feestje.”

Op het dakterras zullen tachtig feestneuzen kunnen genieten van zes uur leuke muziek.© Margot De Clercq

De bureaus worden aan de kant geschoven en dj’s zullen plaatjes draaien op het dakterras tijdens TittyBounce op vrijdag 24 mei. “Na een maand 10.000 stappen zullen die beentjes wel opgewarmd zijn. En wat is 10.000 stappen op de dansvloer? Niets!”

Een funky naam werkt niet alleen om mensen te lokken. “Het is ook een manier om de taboe te doorbreken”, vindt Caroline. “Programma’s zoals Alles in de strijd tonen aan dat er toch nog moeilijk over gesproken wordt. En veel vrouwen geen idee hebben hoe ze zelfs hun borsten moeten controleren.”

Sponsoren

Met een ticketje van vijftien euro sponsoren de dansers Think Pink. “We verkopen ook steunkaarten van vijf euro voor mensen die er niet bij kunnen zijn. Er zijn in totaal maar tachtig tickets en nu zijn er nog zo’n tiental over, dus snel zijn is de boodschap.”

Elk uur van 18 uur tot middernacht zal er een bevriende dj een uurtje draaien. “We stuurden de vraag rond en iedereen wou meteen draaien voor het goede doel.”

Binnen worden de bureaus aan de kant geschoven en kan je een drankje halen aan de bar.© Margot De Clercq

De technische installatie deed al een duit in het zakje en ook bij de brouwers proberen ze te sprokkelen voor het goede doel. De locatie hebben ze al: hun co-workingspace.

Roze Mars

Om zelf deel te nemen aan de Roze Mars betaal je twaalf euro. Het geld dat je verzamelt, wordt dan onder jouw naam in een overzicht gebracht. “Ons account is de Breast Friends. Je ziet jezelf dan in een ranking staan en voor sommige mensen kan dat overweldigend zijn. Maar ik vind dat het motiverend werkt. Oh, die persoon boven mij doet maar 200 stappen per dag meer. Dan steek ik een tandje bij.”

De co-workingspace is echt een community. “We gaan ook vaak ’s middags wandelen om aan onze stappen te komen. De leden die niet persé meedoen met TittyBounce komen toch vaak mee op de middagwandeling. En veel leden zullen ook vrijwillig komen tappen”, vertelt Caroline. “Ik probeer ook altijd wat tips mee te geven zoals de trap nemen en rondwandelen terwijl je aan het telefoneren bent.”

De wandelaars kunnen gesponsord worden via deze link.

Lies, Rebecca en Caroline doen ook mee met de Roze Mars door elke dag 10.000 stappen te zetten.© Margot De Clercq

Flyer TittyBounce© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners