© IMAGEGLOBE

Hoeselaar (64) dealt drugs om boete te kunnen betalen

Een 64-jarige man uit Hoeselt kreeg maandag voor de correctionele rechtbank in Tongeren een celstraf van 15 maanden en een geldboete van 8.000 euro, waarvan 7.000 euro met uitstel, voor de handel in cocaïne. De zestiger was geen onbekende bij het gerecht. Amper twee maanden voordien werd hij vrijgelaten voor een eerdere veroordeling voor drugshandel. “Ik schoot in paniek toen ik zag dat ik bij mijn eerste veroordeling 6.000 euro boete moest betalen”, gaf hij als reden voor zijn herval.

ShDf

In februari van dit jaar mocht de zestiger de gevangenisdeuren achter zich sluiten na een veroordeling van dertig maanden voor eerdere feiten van drugsdealen. Toen hij te weten kwam dat het niet eindigde met zijn celstraf, maar dat er hem ook nog een zware geldboete van 6.000 euro boven het hoofd hing, startte hij zijn handeltje opnieuw.

Paniek

Op de vraag hoe hij zo dom kon zijn, haalde hij zijn schouders op. “Toen ik het immense bedrag van de geldboete te horen kreeg, schoot ik in paniek”, klonk zijn uitleg. “Ik moest ook nog eens belastingen betalen én de deurwaarder kwam al beslag leggen. Ik zag geen andere oplossing dan opnieuw in het drugsmilieu te stappen om snel geld te verdienen.” De man leerde tijdens zijn verblijf in de gevangenis een andere drugsdealer kennen. “Ik begon na onze vrijlating samen met hem een handeltje. Hij verkocht de drugs, ik stelde het spul alleen maar ter beschikking.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer