Direct naar artikelinhoud

Egyptische vrouw (36), die ooit 500 kilo woog, overleden in ziekenhuis

Eman Ahmedv (36) overleed aan de gevolgen van een bloedvergiftiging. Ze woog ooit 500 kilogram, maar verloor na een ingreep de helft van haar gewicht.Beeld BBC

Eman Ahmed, een 36-jarige Egyptische vrouw die op een bepaald moment bekendstond als de zwaarste vrouw ter wereld, is vandaag overleden in een ziekenhuis in Abu Dhabi, in de Verenigde Arabische Emiraten. Dat melden ziekenhuisbronnen. Ahmed overleed aan een bloedvergiftiging nadat ze een infectie had opgelopen tijdens een behandeling.

Eman Ahmed Abd El Aty woog 500 kilo tengevolge van elefantiase, een ziekte waarbij ledematen en andere delen van het lichaam opzwellen. Op 7 maart onderging ze in het Saifee-ziekenhuis in Mumbai succesvol een laparascopische sleeve gastrectomie, aldus een communiqué. Daarbij gaat het erom een groot deel van de maag te verwijderen. Volgens de dokters verloor ze daar de helft van haar gewicht.

De patiënte kreeg nadien oraal vloeibare voeding. Voor een vervolgbehandeling werd ze naar het Burjeel ziekenhuis in Abu Dhabi gebracht. Enkele maanden geleden maakten de dokters bekend dat ze voor het eerst in twee jaar jaar haar rechterarm kon optillen. Ze kreeg onlangs ook normaal voedsel in plaats van vloeibaar.

Haar familie beschuldigt er een ziekenhuis in India van gelogen te hebben over haar gewichtsverlies en haar enkel gebruikt te hebben om publicitaire redenen. Het ziekenhuis ontkent.

Egyptische vrouw (36), die ooit 500 kilo woog, overleden in ziekenhuis
Beeld AFP