Luister naar

Arsenal-speler Henrikh Mkhitaryan blijft thuis voor Europa League finale in Azerbeidzjan

Nieuws
redactie nd
dinsdag 21 mei 2019 om 15:35

Londen

Henrikh Mkhitaryan, voetballer van Arsenal, speelt op 29 mei niet mee in de finale van de Europa League. Zijn club neemt het in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe op tegen stadgenoot Chelsea. Die locatie is een probleem, omdat Mkhitaryan Armeniër is. Azerbeidzjan en Armenië grenzen aan elkaar en staan sinds de jaren negentig op voet van oorlog met elkaar vanwege een conflict over de grensregio Nagorno-Karabach. Arsenal is bang dat de veiligheid van Mkhitaryan zodoende niet gegarandeerd kan worden en besloot daarom in overleg met de speler en zijn familie om hem thuis te laten. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Een propagandaposter met de slogan 'Macht ligt in de waarheid' in de Russische stad Efremov.

Wat maakt propaganda zo aantrekkelijk én gevaarlijk? 'Onze lelijkste gevoelens mogen er ineens zijn'

Waar oude gemeenschappen uiteenvallen, biedt propaganda een gevoel van saamhorigheid. Peter Pomerantsev weet hoe de groep die daarvoor valt, nog te bereiken is. 'We moeten erkennen dat we in oorlog zijn.'

Rakus behandelde een wond op zijn gezicht (boven) met bladeren waarna hij uiteindelijk helemaal genas (onder).

Orang-oetan Rakus behandelt diepe wond in zijn gezicht met geneeskrachtige plant

Een orang-oetan in Indonesië heeft zijn wond zorgvuldig behandeld met geneeskrachtige bladeren. Dat gedrag is nooit eerder waargenomen bij wilde dieren.

Demonstranten komen in Berlijn bijeen om zich uit te spreken tegen verschillende aanvallen op politici. ' Het is duidelijk dat de bereidheid de democratie omver te werpen in Duitsland momenteel vooral van extreem-rechts uitgaat', zegt extremisme-expert Hajo Funke.

Duitse politicoloog Hajo Funke na aanval op SPD'er: 'Extreem-rechts blaakt van het zelfvertrouwen'

Vrijdag werd een SPD-politicus aangevallen in de Duitse deelstaat Saksen. Voor politicoloog Hajo Funke is het een teken dat extreem-rechts blaakt van het zelfvertrouwen, opgestuwd door het succes van de AfD.

De politie ontruimde maandagnacht het tentenkamp op Roeterseiland.

Pro-Palestijnse studentenprotesten zijn nu niet populair. Maar voor hoelang?

De tentenkampen op universiteiten leiden nu vooral tot irritatie. Maar de demonstraties tegen de Vietnamoorlog en apartheid leren dat dit mogelijk van korte duur is.

Zelensky tijdens een persconferentie op 29 april in Kyiv.

Twee Oekraïners gearresteerd om vermeende betrokkenheid bij Russisch moordcomplot op Zelensky

De Oekraïense veiligheidsdienst SBOe heeft twee mannen gearresteerd die worden verdacht van betrokkenheid bij een complot om president Volodymyr Zelensky te vermoorden.

Israëlische tanks dinsdagmorgen bij de grensovergang tussen Rafah en Egypte. De grensovergang is na de Israëlische operatie gesloten.

Wat gebeurt er in Rafah en hoe zit het met het staakt-het-vuren? Dit is de situatie in de Gaza-oorlog

Israëlische tanks hebben de grensovergang tussen Rafah en Egypte aan de Palestijnse kant ingenomen. Tegelijk gaan de gesprekken over een wapenstilstand door nadat Hamas met een alternatief plan akkoord zegt te gaan.