Geplaagd Vitesse stelt John van den Brom (ex-Anderlecht en -Genk) officieel voor als nieuwe trainer

© EPA-EFE

Vitesse heeft de aanstelling van John van den Brom als trainer voor volgend seizoen afgerond. De al uit de Eredivisie gedegradeerde club maakte er geen geheim meer van de oud-speler van de club te willen om op die manier ook iets positiefs te kunnen melden aan de fans, in deze periode waarin het voortbestaan van de club onzeker is. De 57-jarige Van den Brom, met in België een verleden bij RSC Anderlecht (2012-2014) en KRC Genk (2020-2021), wil Vitesse helpen in de weg terug omhoog.

Bron: BELGA

Van den Brom, die de club uit Arnhem in het seizoen 2011-2012 naar Europees voetbal leidde, heeft een contract ondertekend voor een jaar. Vitesse maakt de rest van de technische staf later bekend. “Ook ik ben natuurlijk op de hoogte van de laatste stand van zaken en zie dat we vechten voor het behoud van onze licentie”, zegt Van den Brom in een persbericht. “Ik heb er echter vertrouwen in dat het goed komt. Samen met (directeur) Edwin Reijntjes, (adviseur) Paul van der Kraan en eenieder in en rondom de club gaan we Vitesse weer terugbrengen naar waar het thuishoort. Daar ben ik echt van overtuigd.”

Interim-directeur Edwin Reijntjes wil met deze benoeming laten zien dat “we ondanks alle perikelen ‘gewoon’ uitgaan van betaald voetbal in Arnhem” volgend seizoen. “Dat we dit met een ervaren trainer en ras-Vitessenaar gaan doen als John, is des te mooier.”

Vitesse zit diep in de schulden en moet de licentiecommissie van de Nederlandse voetbalbond KNVB binnen twee weken overtuigen om toch zijn vergunning voor volgend seizoen te behouden. Anders mag de club, die definitief degradeerde na een aftrek van 18 punten, ook niet uitkomen in de Keuken Kampioen Divisie.

© EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen