Buikgriep zorgt voor paniek op Goeree-Overflakkee: flessen drinkwater uitverkocht

Nieuws
Op Goeree-Overflakkee kampen veel inwoners met maag- en darmklachten. Een gerucht over besmet drinkwater zorgde maandag voor veel onrust. ‘We willen geen onnodig risico nemen.’
Christa van Norel
maandag 13 mei 2024 om 20:53
'Het norovirus ‘waait’ over het eiland en door onze school’, schrijft de RGO in Middelharnis. Symptomen van een infectie met het norovirus zijn overgeven en diarree.
'Het norovirus ‘waait’ over het eiland en door onze school’, schrijft de RGO in Middelharnis. Symptomen van een infectie met het norovirus zijn overgeven en diarree. beeld anp / Laurens van Putten

Middelharnis

‘Er schijnt iets in het kraanwater te zitten waar iedereen nu dus ziek van is’, staat in een bericht dat in de omgeving van het eiland in Zuid-Holland social media werd verspreid. Het zorgde maandag voor een grote run op flessen drinkwater en diarreeremmers. 

Veel inwoners van het eiland kampen met maag- en darmklachten. Zo laat de Regionale scholengemeenschap Middelharnis weten dat de jeugdverpleegkundige is ingeschakeld vanwege een groot aantal ziekmeldingen. ‘Het norovirus ‘waait’ over het eiland en door onze school’, staat op de website van de school. Hoewel de klachten lijken op het zeer besmettelijke norovirus, heeft de GGD niet bevestigd dat het daadwerkelijk om dat virus gaat. 

waterkokerDoor de geruchten dat er mogelijk i..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Het 'Cruiseschip' in Groningen, het kantoorgebouw waar de Dienst Uitvoering Onderwijs is gevestigd.

Wiskundige Jurriaan Parie: 'Niet het algoritme is de boeman, maar de manier waarop mensen het gebruiken'

Weer pakte een algoritme voor fraudebestrijding discriminerend uit. Toch denkt directeur Jurriaan Parie van Algorithm Audit dat een waardevrije toepassing ervan mogelijk is. ‘

Op een parkeerplaats aan de Parallelweg in het Noord-Brabantse Goirle werden dit jaar twee bakwagens met drugsafval gedumpt.

Productie harddrugs teistert Zeeland-West-Brabant: 'Vertrouwen in de overheid is niet groot'

Regioburgemeester Theo Weterings wil namens de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant meer politiecapaciteit om de drugscriminaliteit aan te pakken. ‘De wijkagenten moeten terug in de haarvaten van de samenleving.’

Schiphol, februari 1988. Adoptieouders komen terug van Zuid-Korea, waar ze hun kinderen hebben opgehaald.

Van roze wolk tot realistische kijk: dit is de geschiedenis van adoptie in Nederland

Adoptie bestaat al eeuwen, maar in Nederland werd het pas in 1956 wettelijk vastgelegd. Deze week werd interlandelijke adoptie acuut weer stopgezet. Wat is onze geschiedenis met adoptie?

Bovenbouwers van het Metis Montessori Lyceum in Amsterdam mogen in de pauze en op hun afdeling van de school wel hun mobiele telefoon gebruiken.

Smartphoneverbod scholen: meer gezelligheid, minder pestgedrag, maar veel praktische problemen

Meer gezelligheid, minder pestgedrag, maar ook veel praktische problemen. Dat zijn enkele voorzichtige conclusies van het eerste Nederlandse onderzoek naar de effecten van het smartphoneverbod op school.

Minister Weerwind (Rechtsbescherming) kondigde aan dat nieuwe buitenlandse adoptieprocedures per direct niet meer kunnen worden gestart.

Belangenorganisaties fel over besluit minister om adopties stop te zetten. 'Dit is een moreel failliet'

Een nieuwe procedure starten om een kind uit het buitenland te adopteren: het mag niet meer. Bij organisaties die ouders en geadopteerden steunen, overheerst verdriet. ‘Dit is een afbrokkeling van naastenliefde’.

De straten in Buitenpost stonden maandag onder water na extreme regen en hagelbuien.

Hoe voorkom je dat je huis onderloopt bij heftig weer? 'Ik had alle ramen nog openstaan'

Straten die onderlopen en rioolwater dat via de wc naar boven komt door hevige regenval. Het gebeurde de afgelopen weken op verschillende plekken in ons land. Hoe kunnen we het hoofd boven water houden bij overlast?