dinsdag 22 mei 2018 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Wél spanning in MX2, kuitblessure Geerts

Terwijl Herlings in de MXGP de kloof op nummer twee Cairoli week na week verder uitdiept, blijft er - gelukkig - wel spanning in de MX2.

Ook in Duitsland verdeelden Pauls Jonass (1+2) en Jorge Prado (2+1) netjes de punten. De Let, die al sinds 2014 in Neeroeteren woont en door Harry Everts en Willy Linden getraind wordt, telt 22 puntjes voorsprong op zijn Spaanse teammaat, die op basis van een betere tweede reeks de GP won. “Natuurlijk had ik liever gewonnen”, zei Jonass. “Maar je moet het hele plaatje bekijken. Ik heb geen punten gewonnen, maar ook geen verloren. En dat op een circuit waar ik het in het verleden vaak moeilijk had. Dan moet je tevreden zijn.”

Prado: “De kloof op Jonass blijft ongewijzigd. Geen ramp. Er zijn nog genoeg wedstrijden en dus genoeg kansen om daar iets aan te doen.”

Minder goed nieuws aan Belgische zijde. Jago Geerts, vorige week nog tweede in de GP van Letland, kwam in de kwalificatierace ten val en liep daarbij een spierscheurtje in zijn kuit op. Alsof dat nog niet genoeg was, werd hij tussen de reeksen ook nog eens ziek. Puur op karakter sleepte de 18-jarige Balenaar nog een tiende plek (12+10) uit de brand. “Ook dat maakt deel uit van het leerproces waar ik dit jaar door moet”, zei Geerts. (jüs)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws