In alle leeftijdsgroepen blijft het gebruik van de smartphone stijgen, maar bij de 18- tot 24-jarigen heeft de groei bijna zijn limiet bereikt. "Zo goed als elke jongvolwassene bezit nu een smartphone. Vijf jaar geleden ging het nog om 59%. Het toestel dient vooral om korte video's te bekijken.
Volledig scherm
PREMIUM
In alle leeftijdsgroepen blijft het gebruik van de smartphone stijgen, maar bij de 18- tot 24-jarigen heeft de groei bijna zijn limiet bereikt. "Zo goed als elke jongvolwassene bezit nu een smartphone. Vijf jaar geleden ging het nog om 59%. Het toestel dient vooral om korte video's te bekijken. © Thinkstock

Smartphone is nieuwe tv: 4 op de 10 jongeren kijken dagelijks filmpje op gsm

Voor het eerst hebben we meer smartphones dan laptops. Meer dan acht op de tien Belgen beschikken nu over een slimme telefoon. Van de jongvolwassenen maakt zelfs 96% gebruik van een smartphone. Ze kijken vooral videofilmpjes op hun toestel. De smartphone is daarmee de nieuwe televisie geworden.

4 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    Hun Smartphone verslaving is beangstigend.
  • Peter Nols

    5 jaar geleden
    Het is eerder het einde van het lineair kijken, iets wat ik zelfs als zestiger al lang niet meer doe, men kan ook nog altijd vanaf zijn smartphone streamen of casten naar een TV-scherm. Onbegrijpelijk dat er nog mensen uren verliezen met lineair kijken ipv vlug de interessantste item uit te pikken.
  • Ronny Cockuyt

    5 jaar geleden
    Naar een film kijken op je smartphone is ook wel niet zeer aangenaam,de meeste mensen willen een groot tv scherm om naar films te kijken.
  • Daniel Corstjens

    5 jaar geleden
    Jazeker,ook voor de oudere generatie! Zo kunnen wij ook eens naar het nieuws kijken ipv ons heel leven op het werk door te brengen!
  1. PREMIUM

    Ondanks corona scoren studenten even goed tot zelfs béter

    Corona heeft niet gezorgd voor slechte resultaten bij de examens in juni. Dat concluderen KU Leuven, UGent, VUB, UHasselt en een groot deel van de hogescholen na een eerste analyse. Over het algemeen liggen de punten in lijn met die van vorige jaren, vaak wordt er zelfs gewag gemaakt van iets betere resultaten. "De vooruitgang is - tegen mijn intuïtie in - het sterkst bij de startende studenten", zegt KU Leuven-rector Luc Sels. "Net bij de groep waar we ons het meeste zorgen om maakten, zien we dat ze gemiddeld een vol punt meer behaalden: 10,63/20 tegenover 9,68/20." Zowel de KU Leuven, de UGent als de AP Hogeschool Antwerpen zijn er zeker van dat de proffen en lesgevers de lat niet lager hebben gelegd en zeker niet milder hebben geëxamineerd. Er wordt wel gewezen op het wegvallen van het studentenleven en op de verhoogde stress, die wellicht voor meer studie-ijver heeft gezorgd. "Het is een buikgevoel, maar ik denk dat ook de online-lessen geholpen hebben", zegt Jan Danckaert, vice-rector Onderwijs van de VUB. "Studenten konden de les op die manier nog eens herbekijken als ze iets niet verstonden. Maar nu al verklaringen geven is moeilijk. Om dat echt te kunnen doen, hebben we een onderzoek opgezet." (DM)
  2. Cadeautje van 65 miljoen voor ex-minnares: Koning Felipe wil sjoemelende vader Juan Carlos naar Dominicaanse Republiek verbannen
    PREMIUM
    Royalty

    Cadeautje van 65 miljoen voor ex-minnares: koning Felipe wil sjoemelen­de vader Juan Carlos naar Dominicaan­se Republiek verbannen

    Het rijk van de Spaanse koning Juan Carlos (82) is bijna uit. De bon vivant die meer dan duizend minnaressen had, een buitenechtelijk kind verwekte en op olifanten ging jagen, dreigt uit het koninklijk paleis verbannen te worden. Hij kreeg 88 miljoen euro smeergeld op een Zwitserse rekening en liet grote sommen cash geld naar Spanje komen. Hoe kwam Juan Carlos aan al dat geld, wat heeft hij ermee gedaan en hoe reageren de Spanjaarden op dit nieuwe schandaal?