Een van de twee geredde ooievaarsjongen werkt een visje naar binnen in het Vogel- en zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder.© RR

Ooievaarsvrouwtje stierf een natuurlijke dood

Geel

Uit het autopsieverslag over het ooievaarsvrouwtje dat eerder deze week dood werd aangetroffen in een koeienweide in Geel-Oosterlo blijkt dat ze naar alle waarschijnlijkheid een natuurlijke dood is gestorven. Het vrouwtje was 23 jaar oud.

Het dier is alvast niet doodgeschoten of vergiftigd, terwijl er ook geen uiterlijke tekenen van een trauma zijn. Dat betekent dat zeer onwaarschijnlijk is dat het dier een trap van een koe zou hebben gekregen terwijl het in de weide regenwormen voor haar drie jongen verzamelde. Het onderzoek wijst uit dat ze al een tijdje in slechte gezondheid moet hebben verkeerd. “De meest waarschijnlijke doodsoorzaak is de combinatie van ziekte, uitputting en ouderdom”, klinkt het. Twee dagen na het overlijden van het vrouwtje is ook een van de jongen in het nest gestorven. De twee anderen stellen het intussen relatief goed in het Vogel- en zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder. (ho)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners