VIDEO. “Stupid Cofidis”: Lilian Calmejane ergert zich mateloos aan tactiek Franse ploeg en uit frustraties tegenover teamauto Astana Qazaqstan

De koninginnenrit in de Giro d’Italia kreeg zondag een opmerkelijk begin. Lilian Calmejane vormde al snel met elf collega’s de vroege vlucht van de dag, maar dat was niet naar de zin van Cofidis. De Franse formatie, dat met de Brit Harrison Wood al iemand vooraan had, wilde kost wat kost bergtruidrager Simon Geschke vooraan krijgen in en trok met zijn volledige ploeg in de achtervolging. De 31-jarige Calmejane van Intermarché-Wanty deed zijn beklag evenwel niet tegen de eigen teamauto, maar tegen die van Astana Qazaqstan. Bekijk hieronder de beelden.

Marnix Taes

Volg hier LIVE de vijftiende rit in de Giro d’Italia!

“They are stupid”, riep de ervaren Fransman, die overigens vijfde staat in het bergklassement en bijgevolg een concurrent is van Geschke. Ook opvallend was dat Benjamin Thomas, die eerder deze Giro de vijfde rit won, na een korte kopbeurt achteraan het peloton ging postvatten. Het leek alsof de Fransman het niet eens was met de ploegtactiek. Uiteindelijk geraakte Geschke, die tweede staat in de strijd om de Maglia Azzurra op ruime afstand van Tadej Pogacar, met de hulp van Alpecin-Deceuninck wel helemaal vooraan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bron: Discovery+

Geschke miste daardoor de eerste sprint voor de bergpunten, maar op de Colle San Zeno was hij wel bij de pinken. De 38-jarige Duitser moest de volle buit wel aan de Italiaan Christian Scaroni (Astana Qazaqstan) laten, Calmejane mengde zich niet in de debatten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer