Urban Walk trok honderden deelnemers.© koen fasseur

Enkele honderden wandelaars ontdekken via Urban Walk Olympische Spelen in Kapellen

Kapellen -

De allereerste editie van de Urban Walk Kapellen kadert in de Vlaamse campagne ’10.000 stappen: elke stap telt!’ en staat in het teken van de nakende Olympische Spelen in Parijs. De combinatie van wandelen in eigen gemeente en accenten terugvinden over de Spelen trok meer dan 300 sportieve deelnemers.

Erik Vandewalle

– Sport Vlaanderen daagt gemeenten uit om een Vip 2024 gemeente te worden. Bij deze actie staan de Olympische Spelen in Parijs centraal. Het is de bedoeling dat steden en gemeenten hun inwoners drie uitdagingen voorleggen. Urban Walk kadert in dit geheel. Deelnemers konden kiezen uit een wandelingen van 5, 8 of 13 km.

“Er waren al acties in twee Kapelse basisscholen: De Putse Knipoog en de Platanen. De eerste school trok naar de sporthal in Putte en de tweede organiseerde een jeugdolympiade in het gemeentelijke zwembad. Onze sportdienst tekende voor een belevenismoment voor het grote publiek: de Urban Walk”, legt sportschepen Koen Helsen (Open Vld) uit.

Urban Walk kadert eveneens in de campagne ‘10.000 stappen: elke stap telt!’ van het Vlaams Instituut Gezond Leven. 173 Vlaamse steden en gemeenten nemen in dat kader deel aan de Vlaamse stappenclash”, aldus nog Koen Helsen. De wandeling leidde de deelnemers langs tal van al dan niet gemeentelijke gebouwen als het gemeentehuis Beukenhof, sporthal Centrum, Sint-Jacobuskerk en de thuisbasis van voetbalclub K. Noorse SV.

Dat Kapellen ingaat op de uitdaging om een VIP2040-gemeente te worden is niet verrassend omdat Kapellen al heel wat olympiërs telt. Zeiler Seppe Godfroid, atlete Renée Eykens, zwemmer Dieter Dekoninck en topzeilster Eline Verstraelen om er maar enkele toppers te noemen.

Mama van Diane De Naeyer (midden) nam in 1948 deel aan de Olympische Spelen in Londen.© koen fasseur

Maria Huybrechts

Onder de vele wandelaars ook Diane De Naeyer, Frank Lambrechts en hun familie. “We wandelen erg veel en dus wilden we dit niet missen”, begint Frank Lambrechts. Diane De Naeyer: “Hier deelnemen heeft voor mij een extra dimensie. Mijn mama, Maria Huybrechts, nam in 1948 zelf deel aan de Olympische Spelen in Londen. Ze nam als zwemster deel aan de 4 x 100 meter vrije slag voor dames. Die Spelen waren historisch, want het was de eerste olympiade na de Tweede Wereldoorlog en de eerste na de Spelen van Berlijn in 1936.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners