© kdl

Antwerps viertal maakt het te bont en moet nacht in Leuvense cel doorbrengen

Enkele leden van een studentenclub in Leuven die het maandagavond te bont maakten, brachten de nacht door in de politiecel. Dat meldt de Leuvense politie. Het gaat om vier Antwerpenaars.

doro

Een bewoner van de Schrijnmakersstraat in Leuven belde even na middernacht de politie dat hij de slaap niet kon vatten omdat enkele tientallen jongeren op straat ter hoogte van hun stamcafé aan het zingen en het roepen waren en glazen stukgooiden.

De politiepatrouille die ter plaatse ging, stelde vast dat jongeren veel lawaai op straat maakten en alcohol consumeerden. Een dronken 18-jarige student uit Brasschaat gooide in aanwezigheid van de agenten zelfs enkele glazen op de grond.

De jongeman werd in de combi geplaatst met de bedoeling hem over te brengen naar de cel om er zijn roes uit te slapen. Dat was duidelijk niet naar de zin van enkele van zijn vrienden die zich tegen de politie keerden.

Er werd politieversterking opgeroepen en drie Antwerpse heethoofden werden opgepakt voor het verstoren van de openbare orde. Het drietal - een 21-jarige uit Schilde, 22-jarige uit Antwerpen en 50-jarige uit Hove - bleef de patrouilles uitdagen. De stomdronken student en het trio brachten de nacht door in de cel. Er werden ook elf GAS-pv’s opgesteld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER