© Dirk Vertommen

Terrasje doen bij Beep Beep: "Zo binnen en buiten"

Tim Rombauts (34) en zijn moeder Jeanine (65) hebben op de Mechelse Grote Markt eetcafé Sofa overgenomen. Ze vormden het om tot Beep Beep en serveren er vooral mediterraanse gerechten.

Sven Van Haezendonck

Vermoedelijk tot in november baten moeder en zoon ook brasserie ’t Moment op de Grote Markt nog uit, vroeger bekend als De Beurs. “Daar werken wij voorlopig met tijdelijk personeel en jobstudenten. We bieden er enkel nog drankjes aan. Onze focus ligt volledig op Beep Beep”, zegt Tim Rombauts.

Na hun start destijds in Al Dente op de IJzerenleen verhuisden ze naar een grotere zaak op de Grote Markt. “In een kleinere zaak kunnen wij het met minder personeel doen en is het ook gemakkelijker bol te werken. De algemene kosten zoals huur liggen bovendien lager”, vertelt Rombauts. Zo zijn ze uiteindelijk uitgekomen bij Sofa. Dat was in de beginfase een zelfstandige zaak die de buren van brasserie Concorde er later hebben bijgenomen. Daar neemt de familie Rombauts het nu van over.

“En wij de doopten de zaak Beep Beep. De zaak is zo klein dat je hier zo binnen en buiten bent”, zegt Jeanine met een lach. Dat kleinschalige trok hen aan. “Het is de bedoeling de zaak vooral met ons twee te runnen, met tijdens de zomermaanden een paar extra personeelsleden als dat nodig is”, geeft Tim aan.

Het eetcafé is elke dag behalve maandag geopend vanaf 10u. De keuken is vooral gericht op mediterraanse gerechten. “Met bijvoorbeeld pasta’s, lasagne en slaatjes, maar bijvoorbeeld ook vispotjes. Voor lunch bieden wij onze klanten ook een Italiaanse bol aan. Vooral omdat croques al in veel andere zaken te krijgen zijn, wilden we eens iets anders doen”, legt Tim uit. Al blijft de klassieker van het huis wel op de kaart staan. “Een croque met appeltjes, curry en honing, dat is een van de favorieten bij onze vaste klanten. Die staat dus nog steeds op de kaart”, zegt Tim nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER