REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Ryanair dreigt ermee jobs te schrappen als "onnodige" stakingen voortduren

Tussen 50 en 70 procent van de Ryanair-vluchten in België zullen woensdag en donderdag worden geschrapt door een staking van het boordpersoneel van de lagekostenmaatschappij. Dat meldt de krant La Libre Belgique op basis van een intern document. Ryanair dreigt er intussen mee vliegtuigen weg te halen en banen te schrappen op opstandige basissen, indien de "onnodige" stakingen aanhouden in bepaalde landen.

49 reacties

  • Michel Roman

    6 jaar geleden
    Typisch voor een asociale werkgever , als zijn personeel , moegetergd begint te staken dreigt hij met ontslagen.
  • Jan De Vos

    6 jaar geleden
    Ryanair maakt winst. Sabena en Brussels airlines hebben nooit winst gemaakt, maar toch wouden vakbonden steeds maar meer geld en rechten. Met het gekende gevolg
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    'Dreigen' ? Jobs schappen is toch de enige oplossing als vakbonden de werkgelegenheid doelbewust saboteren om zich persoonlijk te verrijken. De staatsinstellingen zouden hier eens een voorbeeld moeten nemen.
  • Jan van Bokhoven

    6 jaar geleden
    Bon. Als je gaat werken voor een dergelijke maatschappij die de prijzen zo drukt. Dan weet je bij voorbaat waar je aan begint. Je weet dat je niet een evenredig salaris zal hebben als andere klassieke maatschappijen. Dans moet je achteraf niet komen klagen. Het is net als mensen die rond een drukke luchthaven gaan wonen en daarna gaan klagen over nachtlawaai...
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    "maar toch rekenen de vakbonden erop dat minstens de helft van de vluchten zal worden geschrapt", Rare denkwijze! En @ herman cohen. En wat met electrabel, stella artois, de voetballers?