© Joren De Weerdt

Dj Dirk draait van 3 tot 3: “Eerbetoon aan mijn overleden vrouw Carine”

Dirk Vissers (52) uit Vorselaar verloor zijn vrouw aan borstkanker. Bijna dag op dag een jaar later speelt hij voor zijn overleden echtgenote een opmerkelijk eerbetoon. Dj Dirk draait een halve dag door.

stefan laenen

Radiozender Studio Brussel trekt binnenkort de trein van ­Music For Life weer op gang. Eén fijne actie springt er nu al bovenuit. Dirk Vissers kruipt een halve dag achter de draaitafels. En daarvoor heeft hij een goede reden. “Carine overleed op 13 december 2016 aan borstkanker”, getuigt Dirk. “Mijn vrouw was vijf jaar ziek, en ik vond de tijd rijp om iets te doen. Voor haar en voor het goede doel. Dus draai ik plaatjes in zaal Edma Vorselaar van 15u tot 3u ’s nachts. De opbrengst schenk ik via Music For Life integraal aan Kom op tegen Kanker. Voor mijn vrouw is het te laat, maar we moeten blijven hopen. Er is nog veel geld nodig om kanker voorgoed de wereld uit te trappen.”

Radio Merlijn

Zijn dj-set is voor Dirk een trip richting een ver verleden. “In de jaren tachtig had ik als dj Dirk Van Artevelde mijn eigen muziekshow op Radio Merlijn in Wechelderzande. Elke week stelde ik samen met mijn vriendin een top 30 samen. Mijn lief van toen werd later mijn vrouw. Later ben ik blijven draaien op verjaardagsfeestjes van vrienden, maar nooit professioneel. Hoewel ik een groot muziekliefhebber ben, ik ga al 37 jaar naar concerten. In mijn collectie steken 600 vinylplaten en ruim 400 singles. Tijdens mijn marathon vul ik mijn collectie aan met cd’s en laptop. Verzoekjes zijn dus zeker meer dan welkom!”

Dirk maakt er vooral een vrolijk feest van. Wat niet wegneemt dat er emotionele momenten passeren op de dansvloer. “Ik begin met een eerbetoon aan Carine, en in mijn set smokkel ik zeker nummers die zij graag hoorde. Ze danste vaak op ‘Tainted Love’ van Soft Cell en ‘Dancin’ van Chris Isaak. Ik speel sowieso ook een halfuur U2, omdat Carine deze band graag hoorde. Ik ben ook zwaar fan en zag Bono & co al zeventien keer. Deze zomer nog in Brussel, Amsterdam en Berlijn. Muziek troost mij, en brengt mensen dichter bij elkaar. Los van de kippenvelplaten ga ik voor volle ambiance. Ik draai een combinatie van rock, oldies en actuele muziek. Elk genre van de fifties tot op heden passeert de revue. Kortom, we bouwen een dik feestje van drie tot drie.”

Hartverwarmend

De nieuwbakken dj krijgt ondertussen volop steun. “Het is hartverwarmend om vast te stellen hoe sterk de inwoners van Vorselaar met elkaar verbonden zijn. Friturist Tjen Mariën parkeert zijn mobiele frituur Tjecco’s naast de fuifzaal. De Edma en de geluidsinstallatie krijg ik trouwens gratis van eigenaar Filip Van den Broeck. Verder zijn er nog Alison Souffreau die mijn affiche ontwierp, Brecht Vissers, mijn oud-collega dj Guy Kennis, mijn compagnon de route Jan Coenen, mijn vriendin Petra… en dan vergeet ik er nog zo veel. Ik vind het heel schoon dat al deze vrienden zich belangeloos inzetten om van mijn zot idee een geslaagd feest te maken. Eigenlijk kan ik nu reclame maken zoals de grote dj’s: dj Dirk and friends!” (lacht)

Van 15u tot 3u op 9 december in zaal Edma in Vorselaar met Dj Dirk.