Vlaams transgender model maakt debuut op de catwalk in Londen

© Instagram

Het Antwerpse transgender model Maxim Magnus is negentien jaar, studeert en woont in Londen en heeft een opdracht van formaat aan haar cv mogen toevoegen. Ze mocht voor het eerst defileren op de Londense modeweek.

vwh

Maxim Magnus, die ongeveer een jaar ver is in haar transitie, tekende onlangs een contract bij het Londense modellenbureau Linden Staub. Zo raakte ze aan haar mooie opdracht voor label Paula Knorr, waarvoor ze erg dankbaar is.

“Dankjewel. Niet alleen om jouw eerste modeshow ooit te mogen openen, maar ook om mijn eerste modeshow te lopen én de allereerste van de modeweek. Dankjewel aan mijn familie bij Linden Staub om altijd goed voor me te zorgen. En bedankt aan alle meisjes die de show fanstastisch maakten”, staat er te lezen bij een kiekje van haar debuut.

 

Een bericht gedeeld door paulaknorr (@paulakn.rr) op

De Belgische modellen deden het goed op de Londense catwalk. De Antwerpse Penelope Haro opende de modeshow van Marques’Almeida en werd door modeblad Vogue geroemd om haar weelderige blonde krullen.

Ruiten en nachtjaponnetjes zijn helemaal terug: dit was de Londense modeweek

Christopher Kane, Gigi voor Tommy Hilfiger, Presley Gerber voor Burberry © Catwalkpictures

De modeweek in Londen is ten einde en heeft ons een idee van de komende lentetrends gegeven. Ruiten, satijnen japonnetjes en kledij met romantische ruches worden hot. Maar naast potentiële hits, toonden sommige designers bizarre ontwerpen. Een overzicht van de hoogte- en laagtepunten.

De tartanruit

Als er over één ding geen twijfel bestaat, dan is het wel dat de tartanruit weer terug is van nooit echt weggeweest. Burberry botvierde hun handelsmerk op de catwalk, maar ook Tommy Hilfiger en Versus Versace zitten op dezelfde golflengte.

© Catwalkpictures

Romantische ruches

Tijdens de modeweek in New York werd het al duidelijk: satijn komt terug in elk kledingstuk. Ook in Londen zijn ze het erover eens: de sensuele stof zit er de komende lente massaal in, al ligt de focus hier vooral op romantische jurken in plaats van hemden en broeken.

© Catwalkpictures

Doorkijk

Dat het in de lente verraderlijk weer kan zijn, weten ze in het vaak regenachtige Londen. In laagjes werken is een topidee, maar werk gerust met transparante stuks als je trendgevoelig bent. Denk aan een doorkijkjas. Mag het iets uitdagender? Ga voor een transparante blouse met een wit behaatje eronder.

© Catwalkpictures

Vreemde schoenen

Christopher Kane is in de ban van veredelde Crocs op de catwalk en stuurde modellen ermee op de catwalk, maar hij had meer in petto. Sommige dames defileerden met ‘zwabberschoenen’. David Koma ging voor laarzen met kant, Maison Margiela trok de transparante trend door tot in het schoeisel.

© Catwalkpictures

Pussy Bow

Ook hip: blouses en jurken met een zogenaamde pussy bow, een strikje aan de halslijn. Volledig in lijn met de romantische sfeer, die in veel shows op de Londense modeweek terugkwam. En misschien ietsvoor in de kleerkast van Melania Trump. De presidentsvrouw heeft iets met het kledingstuk.

© Catwalkpictures

Hoedje op

Niet alleen vreemde schoenen hebben het tot op de catwalk geschopt, ook sommige hoedjes kregen een uniek ontwerp. Het meest extreme hoofddeksel in de rij? De rode zak voor over het hoofd van Gareth Pugh, die bijna op een sculptuur uit vinyl lijkt.

© Catwalkpictures

Broer en zus

De kinderen van supermodel Cindy Crawford zijn goed bezig. Kaia Gerber was dé ster van de New Yorkse modeweek. In Londen liep ze voor Burberry samen met haar broer Presley over de catwalk. Mooi om te zien.

© Catwalkpictures

Belgische krullenbol

Er was ook een mooie rol weggelegd voor het Belgische model Penelope Haro. Zij mocht het defilé van Marques‘Almeida en kreeg internationaal lof voor haar weelderige, blonde krullenbos. “Ik voelde ik me echt vereerd”, klinkt het.

© Catwalkpictures

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer