© Patrick De Roo

Twee Antwerpse talenten strijden om titel van beste tattoo-artiest

In het nieuwe seizoen van Ink Master Lage Landen, een televisieformat dat razend populair is in de Verenigde Staten en vorig jaar is overgewaaid naar onze contreien, strijden ook twee Antwerpse tattooeurs mee voor de titel van beste tattoo-artiest van Nederland en Vlaanderen. Mick van Wassenhove en Kenny Thys kenden elkaar al langer en besloten om samen hun kans te wagen. “We hebben enorm veel bijgeleerd, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak”, zeggen ze.

nathalie van laer

Het tweede seizoen van Ink Master: Meesters van de Lage Landen is deze week van start gegaan op tv-zender Spike. Elke maandagavond strijden een aantal tattoo-artiesten uit België en Nederland voor de titel van ‘Ink Master’. Onder hen ook twee Antwerpenaren: Mick ‘MICK VW’ van Wassenhove (27) en Kenny ‘Shithead’ Thys (27). Ze werkten alle twee in Royal Bastard Tattoos in Antwerpen. Nu besloten ze zich samen in te schrijven. “Mick kwam af met het voorstel om mee te doen aan Ink Master en ik dacht: waarom ook niet? Het leek me wel een leuke uitdaging, en vooral een goede kans om nog te groeien in mijn tattoostijl. Deze wedstrijd was de ideale gelegenheid om meer te leren van ervaren tattooeurs”, vertelt Kenny. “We waren alle twee vooral benieuwd hoe ver we het zouden schoppen in de wedstrijd”, vult Mick enthousiast aan.

Op dit moment zijn de opnames van het programma al achter de rug. De twee kijken met een positief gevoel terug op hun deelname. “Ik heb enorm veel bijgeleerd, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. Ik heb mijn techniek kunnen verbeteren dankzij de andere kandidaten en heb vooral ook meer mijn grenzen durven verleggen. Op dat vlak ben ik dus heel wat zelf­zekerder geworden”, klinkt het bij Kenny.

“Het zien van de eerste aflevering voelde wel wat onwennig. Je hebt de hele wedstrijd altijd op je eigen manier beleefd en opeens zie je dan je deelname vanuit een ander perspectief”, zegt Kenny. “Langs de andere kant was het natuurlijk ook heel leuk om die momenten opnieuw te beleven. Dat blijven geweldige herinneringen die je nooit meer vergeet”, vult Mick aan.

Slechte reclame

Na de eerste aflevering kregen de twee heel wat positieve reacties. “Zowel van mensen die ons al vanaf het begin steunden als van mensen die ons via het programma hebben ontdekt. Helaas heb ik ook heel wat negatieve reacties gekregen, vooral van andere tattoo-artiesten. Voor hen is tatoeëren nog steeds deel van de undergroundcultuur en zij vinden dat we dit commercialiseren door deel te nemen aan zo’n wedstrijd. Maar slechte reclame is ook reclame”, zegt Mick overtuigd.

De twee hebben ook een nieuwe vriendschap aan het programma overgehouden. “We kenden ­Joyce, de andere Belgische kandidate, al langer, het tattoowereldje is niet zo groot. Maar tijdens het programma hebben we elkaar nog beter leren kennen en zijn we ook meer bekend geraakt met elkaars stijl. Uiteindelijk hebben Mick en ik dan besloten om mee in haar zaak Trash Tattoo in Dendermonde te gaan werken”, besluit Kenny.

Ink Master Lage Landen, elke maandag om 21u op Spike.