Direct naar artikelinhoud
TV-tips

Dit mag u niet missen op tv vanavond

Cristiano Ronaldo (Real Madrid).Beeld Photo News

Met het WK Voetbal voor de deur zou een mens het nog bijna vergeten, maar vanavond bikkelen Liverpool en Real Madrid om de Beker met de Grote Oren in Kiev. Maar ook voor de niet-voetballiefhebber is er heel wat aanbod vanavond, gaande van sterke films tot een interessante documentaire over de FARC in Colombia.

Champions Leaguefinale: Real Madrid - Liverpool

Met Cristiano Ronaldo en Mohamed Salah staan twee van Europa's beste schutters tegenover elkaar in de finale van de Champions League. Real Madrid, dat zijn derde opeenvolgende Beker met de Grote Oren kan pakken, is favoriet in Kiev. Bij Liverpool moet doelman Simon Mignolet vrede nemen met een plaat sop de bank.

Mohamed Salah (Liverpool).Beeld Getty Images

Om 20.10 uur op Q2.

Vranckx: 'Het nieuwe gezicht van de FARC'

Reportage (2017) van 'Nomaden' Berber Verpoest, Johannes De Bruycker en Kasper Goethals over het leven van de FARC-rebellen na het moeizame vredesakkoord met de Colombiaanse regering. Meer dan 7.000 rebellen moeten een plaats zien te vinden in de maatschappij die ze decennialang hebben bestreden. Een blik op het nieuwe gezicht van de FARC.

Morgen trekken de Colombianen naar de stembus. Eén van de verkiezingsthema's is het in 2016 ondertekende vredesakkoord met de FARC, dat veel Colombianen zwaar op de maag ligt. Reporters Berber Verpoest, Johannes De Bruycker en Kasper Goethals reisden naar het Zuid-Amerikaanse land om te kijken hoe de re-integratie van FARC-rebellen in de maatschappij er verloopt.

Om 20.10 uur op Canvas.

Titanic

April 1912. De 17-jarige Rose DeWitt Bukater bevindt zich aan boord van de Titanic, een oceaanstomer die aan zijn maidentrip toe is. Omdat ze door haar familie verplicht wordt met de rijke Cal te trouwen, wil Rose zelfmoord plegen, maar ze wordt gered door een Ierse jongeman, Jack Dawson. Op een nacht vaart het schip echter tegen een ijsberg.

Zeker niet de eerste, maar wel de bekendste verfilming van de zinkende Titanic. Deze kaskraker ging met elf Oscars aan de haal en deelt dat cijfer enkel met 'Ben-Hur' en 'The Lord of the Irngs: The Return of the King'. 'Titanic' was op dat moment de duurste film ooit gemaakt, en de film die tot dan het meeste geld in het laatje bracht, tot in 2009 'Avatar' de zalen veroverde, eveneens van regisseur James Cameron.

Om 20.40 uur op VTM.

Only Lovers Left Alive

Adam, een zwaarmoedige vampier, leidt een teruggetrokken bestaan als undergroundmuzikant in Detroit. Pas nadat hij na lange tijd herenigd wordt met zijn eeuwenoude geliefde Eve, leeft hij weer wat op. Hun liefde wordt echter op de proef gesteld wanneer Eves wilde en rebelse zusje Ava haar intrede doet.

Tilda Swinton en Tom Hiddleston staan geweldig te acteren in dit magisch-realistisch sprookje van de excentrieke en eigenzinnige regisseur Jim Jarmusch.

Om 22.30 uur op Canvas.

Inside Llewyn Davis

New York, begin jaren 60. Folkmuzikant Llewyn Davis staat op een kruispunt in zijn leven. Hij wil het maken als muzikant, maar de weg naar de roem ligt bezaaid met obstakels, waarvan een aantal van eigen makelij.

Ethan en Joel Coen, de keizers van de droge humor, leverden met Inside Llewyn Davis alweer een pareltje af. Het verhaal draait rond een Bob Dylan-achtige folkmuzikant die in de sixties in New York probeert door te breken. Oscar Isaac leerde voor de hoofdrol gitaar spelen en zong zelf alle nummers in. Popster Justin Timberlake valt op in een bijrol.

Om 23.50 uur op NPO 3.

Het volledige tv-overzicht vindt u hier.

DM Zapt

Krijg het beste van tv en Netflix via Messenger

Onze gratis chatbot DM Zapt is de beste manier om nieuwe series en tv-programma's te ontdekken:

Ja, ik wil tv-tips!