Archiefbeeld© BELGA

Technische problemen bij bagageafhandeling op Brussels Airport achter de rug, aantal vluchten vertrokken zonder bagage

Door een technisch probleem was de bagageafhandeling dinsdagochtend een tijdlang verstoord op Brussels Airport. Daardoor zijn een aantal vluchten vertrokken zonder bagage, bevestigt woordvoerster Ihsane Chioua Lekhli. Inmiddels zijn de problemen achter de rug.

jvh
Bron: BELGA

Het probleem deed zich voor bij het centraal bagagesysteem, waardoor vluchten van verschillende luchtvaartmaatschappijen impact ondervonden. “Het technisch probleem zorgde ervoor dat er minder bagage verwerkt kon worden, waardoor niet alle bagage van reizigers kon worden ingeladen. Die wordt dan ook nog nagestuurd”, aldus de woordvoerster.

Over hoeveel geïmpacteerde vluchten het gaat, is momenteel niet bekend. Volgens Brussels Airport was er wel enkel een probleem voor de bagage van vertrekkende vluchten, voor aankomende vluchten was er geen impact. Het probleem is intussen ook verholpen, meldt Brussels Airport.

Reizigers van wie de bagage niet op de bestemming is aangekomen, wordt aangeraden contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij. “Samen met onze partners werken we eraan om het probleem zo snel mogelijk op te lossen en doen we ons uiterste best om de vertraagde bagage zo snel mogelijk te leveren”, klinkt het nog.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER