E313© Belga

E313 tussen Lummen en Hasselt krijgt spitsstroken

De E313 krijgt spitsstroken tussen het klaverblad in Lummen en Hasselt-West, in beide richtingen. Dat werd eerder aangekondigd, maar nu is er ook een omgevingsvergunning, laat bevoegd minister Zuhal Demir (N-VA) weten.

Bron: BELGA

De pechstroken op de E313 tussen Lummen en Hasselt-West worden onder handen genomen. In beide richtingen zal de pechstrook er worden omgevormd tot spitsstrook. Het gaat om een afstand van 9 tot 10 kilometer. Om de 500 meter komen er pechhavens.

De spitsstroken moeten de doorstroming op de E313 verbeteren. Zo worden de files aangepakt en zou het sluipverkeer op secundaire wegen verminderd worden. De werken zullen vanaf midden 2024 van start gaan, en zullen volgens vier fases gebeuren. De eerste fase zou ongeveer jaar in beslag nemen.

Volgens de vergunning moet er gewerkt worden met geluidsarm asfalt. De minister benadrukt dat de impact op de natuur beperkt is. “Daarbij werd ook de stikstofimpact bekeken en als aanvaardbaar beschouwd”, klinkt het. “De beperkte ontbossing die nodig is betreft ook biologisch minder interessant bosgoed, dat zich ontwikkelde langs de snelweg. Niettemin moet dat gecompenseerd worden door het Agentschap Wegen en Verkeer.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer