De familie Vermeiren verwacht opnieuw vijftig renners voor de tweede editie van Dwars door Sint-Job. Die krijgen een drinkbus als herinnering.© Elke Lamens

Vijftig renners uit regio koersen Dwars door Sint-Job op Hemelvaartsdag

Sint-Job -

Na het succes van de eerste dorpskoers ‘Dwars door Sint-Job’ vorig jaar, zet de familie Vermeiren de schouders onder een tweede editie op donderdag 9 mei. De Brugstraat en zijstraten vormen vanaf 18.30 uur een afgesloten parcours. Er geldt een parkeer- en stilstandverbod tussen 18 en 20.30 uur.

Elke Lamens

Tot de eerste editie op 18 mei vorig jaar werd 26 jaar geleden in Sint-Job de laatste dorpskoers gereden. De zonovergoten editie lokte een massa volk. “We kregen veel positieve reacties, van omstaanders en de gemeente. Die steunt ons opnieuw. De renners waren aangenaam verrast door het enthousiasme van het talrijk opgekomen publiek langs het parcours”, weet Martine Vermeiren van de organiserende familie.

Met steun van Brecht, Cycling Vlaanderen en het WAC Team zet de familie op 9 mei een tweede editie op poten. “Alleen niet-vergunninghouders, van het gentlemen-niveau, kunnen aan de wedstrijd deelnemen. Door de werken in de Handelslei is het parcours wel ingekort met ronden van 2,5 kilometer in plaats van drie, en rijden de renners 26 in plaats van 22 ronden, zo’n 65 kilometer in totaal.”

Veel volk aan de start op de eerste Dwars door Sint-Job in de Brugstraat.© Elke Lamens

De deelnemers starten om 18.30u aan café Den Chup in de Brugstraat. Burgemeester Sven Deckers (N-VA) geeft daar opnieuw het startschot. Voor de drie snelste renners en de drie snelste Brechtenaren zijn er prijzen dankzij lokale handelaars.

LEES OOK: Eerste prijs Dwars door Sint-Job wekt na ruim kwarteeuw dorpskoers opnieuw tot leven

In totaal nemen er achttien renners uit Brecht deel en een dertigtal uit Wuustwezel, Rijkevorsel, Brasschaat, maar ook van Lille en zelfs Lommel.

“Hoewel het aanvankelijk een koers voor Brechtse renners was, groeide het in één editie al uit tot een succes. Renners aangesloten bij een Brechtse club kregen voorrang bij het inschrijven. De gemiddelde snelheid lag vorig jaar al meteen hoog op zo’n 45 kilometer per uur. Het is een koers voor geoefende renners geworden.”

Totaalevenement

Het belooft opnieuw zonnig te worden op donderdag 9 mei. Op de parking van drankencentrale Claessens staan springkastelen en foodtrucks voor een lekkere hap en ijsjes.

“Antwerpfans hoeven de Beker van België niet te missen, want aan café Den Chup staan er schermen. Ze kunnen daar de start van Dwars door Sint-Job beleven”, belooft Martine. Na de koers en prijsuitreiking barst een feest los met DJ. “We maken er een totaalevenement van.”

Gedurende twee uur is het parcours voor het verkeer afgesloten. Parkeren kan vanwege de kermis en jaarmarkt op 12 mei niet op het Max Wildiersplein.

Sam Cordy, uiterst rechts, werd vorig jaar de derde beste Brechtse renner. Zijn familie organiseert de dorpskoers.© Elke Lamens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners