De bubbelmachine is geïnstalleerd en valt in de smaak.© Guy Van Nieuwenhuysen

Best Pittig schenkt rook- en bubbelmachine aan de stedelijke kinderopvang: “Ze doen er veel activiteiten met muziek”

Turnhout -

“Is het een glijbaan”, vraagt een van de kinderen op de kinderopvang in de Fabriekstraat, wanneer een delegatie van Best Pittig er met een grote kartonnen doos arriveert. “Nee”, het is een bubbelmachine”, weet een snugger meisje.

Best Pittig, een vereniging van vrouwelijke ondernemers in Turnhout, bemande dit jaar een eetstandje tijdens Turnhout by Night. “We zorgden voor eten en drinken tijdens de kinderwandeling”, vertelt Tinny Driesen van Best Pittig. “Dat bracht aardig wat geld op en dat wilden we besteden aan de kinderen in Turnhout. We kozen voor de vzw Kinderopvang.”

Turnhout by Night was ook dit jaar erg succesvol en dat succes is in grote mate te danken aan de vele vrijwilligers die er werken. “Veel verenigingen bemannen standjes”, vertelt schepen van Toerisme Stijn Adriaensens (N-VA). “Sommige om de eigen kas te stijven, andere om iets te doen voor het goede doel. Dat juichen we uiteraard toe.”

Degelijk toestel

Schepen van Jeugd Jan Van Otten (Vooruit) vroeg bij het personeel van de vzw Kinderopvang wat op het verlanglijstje stond. Er bestond geen twijfel: een machine die rook en zeepbellen kan produceren. Ze hadden er ooit een gehad, maar dat goedkope prul was al na enkele keren stuk. Nu was er geld om een degelijke machine bij de Turnhoutse sfeermaker Pro Industries aan te kopen. Die machine werd maandag wat aarzelend in gebruik genomen. “Ik zou beter eerst eens de gebruiksaanwijzing lezen”, besefte de schepen nadat eerst de verkeerde vloeistof in het toestel was gegoten.

“De machine reist voortaan langs de verschillende kinderopvanglocaties, zodat alle kinderen ervan kunnen genieten”, belooft Jan Van Otten. “Vooral tijdens de vakantieperiodes werken ze er vaak met en rond muziek en dan kan zo’n rook- en bubbelmachine de sfeer alleen maar verhogen.”  (gvn)

Schepen van Jeugd Jan Van Otten en Tinny Driesen van Best Pittig pakken de machine uit.© Guy Van Nieuwenhuysen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Turnhout