© Koen Bauters

DISCUSSIE. Wat vond jij van de 505-concerten? Moeten er meer komen?

De 505-concerten op het Antwerpse Sint-Jansplein waren een groot succes. Zo’n 20.000 toeschouwers kwamen samen om van de muziek te genieten en vooral op te roepen tot ‘meer menselijkheid’. Smaakt naar meer, of toch niet?

sodb

Meer menselijkheid, het was de grote noemer van 505. Een vaag begrip, maar voor de artiesten waren de thema’s duidelijk. Zanger en acteur Pieter Embrechts bijvoorbeeld greep terug naar George Floyd, “vermoord door een witte politieagent”, naar Sanda Dia, en naar “alle andere slachtoffers van racisme”. Hij sprak zich ook uit tegen “oprukkend extreemrechts”. Illustrator Chrostin maakte een tekst voor Palestina, en noemde Israël “genocideplegers”.

De initiatiefnemers van 505, Els Hertogen van 11.11.11, Elisabeth van Lierop en Tijs Delbeke, noemen het evenement, met 20.000 toeschouwers op en rond het Sint-Jansplein en minstens 15.000 individuele livestreamkijkers, “een groot succes”. Voor Hertogen is 505 voortaan “hét moment waarop Vlaanderen luid en duidelijk aangaf dat menselijkheid de basis moet vormen van het beleid.”

LEES OOK. 20.000 kelen schreeuwen om meer menselijkheid, organisatie 505 spreekt van groot succes: “Stoutste verwachtingen overtroffen”

LEES OOK. 505-concerten zenden signaal uit: “De wereld verkilt, maar samen kunnen we een golf van engagement starten”

Wat vond jij van de 505-concerten? Moeten er meer komen?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER