Mee in één minuut: Paola naar ziekenhuis, uithaal van O’Leary en bekentenis van Wiels

© if

Hebt u een minuutje? Met dit handige overzicht bent u in 60 seconden helemaal mee met het nieuws van de dag.

jvh

Koningin Paola is vannacht in Venetië met spoed naar het ziekenhuis gebracht, volgens de RTBF kreeg ze een herseninfarct. De 81-jarige royal was op vakantie in Italië, maar werd vanmiddag naar de luchthaven van Melsbroek overgevlogen.

Er ontbreekt 1.600 tot 1.700 megawatt aan capaciteit om er zeker van te zijn dat het licht in november blijft branden. Veel meer dus dan de 750 megawatt aan extra capaciteit die minister van Energie Marie Christine Marghem (MR) voorziet.

Miguel Wiels heeft een opvallende bekentenis gedaan over het begin van zijn carrière: toen hij voor Walter Capiau werkte, bleek de belangstelling van de presentator “meer dan professioneel”.

Ryanair-CEO Michael O’Leary heeft op een persconferentie in Diegem meer uitleg gegeven bij de staking die zijn luchtvaartmaatschappij vrijdag volledig lam dreigt te leggen. Volgens de Ier zijn de "crazy unions" niet geïnteresseerd in een akkoord, maar dat ontkennen de vakbonden ten stelligste.

De Gentse N-VA zegt dat hun gemeenteraadslid dat dinsdagavond in het stadhuis in de clinch ging met SP.A-schepen Resul Tapmaz "geïntimideerd en gepest" wordt door mensen binnen de Turks-Gentse gemeenschap. "De druk is te voelen tot in de raadszaal. Van treiterende sms’en tot beschuldigingen. Dit moet stoppen."

De Belgian Cats hebben dinsdagavond gestunt tegen vicewereldkampioen Spanje op het EK basketbal: door een korf in de slotseconden verzamelden ze de acht punten verschil die nodig waren om zich rechtstreeks te plaatsen voor de kwartfinale.

Alle zware rokers tussen 50 en 74 jaar om de twee jaar preventief onder de scanner leggen. Dat is het advies van experts aan de Vlaamse overheid, nu blijkt dat een grootschalige screening het aantal overlijdens door longkanker in die groep met minstens een kwart vermindert.

Nog niet uitgelezen? Meer nieuws op Nieuwsblad.be!