Wrak van gecrasht vliegtuig in Iran gelokaliseerd

© AFP

Het wrak van het lijnvliegtuig van Aseman Airlines dat zondag neerstortte in het Iraanse Zagrosgebergte tijdens een sneeuwstorm, is gelokaliseerd. Dat heeft een woordvoerder van de Revolutionaire Wacht, de elitetroepen van het Iraanse regime, dinsdag laten weten.

gjs

Volgens de zegsman, geciteerd door de Iraanse staatstelevisie, heeft een helikopter van de Revolutionaire Wacht het wrak gelokaliseerd.

Het vliegtuig verdween zondag van de radar 50 minuten nadat het met 60 passagiers en zes bemanningsleden was opgestegen in de Iraanse hoofdstad Teheran. Alle 66 inzittenden kwamen om. De ATR 72 vloog in de buurt van de stad Semirom tegen de berg Dena.

Volgens de woordvoerder begonnen drones van de Revolutionaire Wacht maandag minutieus het terrein af te speuren waar het vliegtuig wellicht neerstortte. Dinsdag werden dan twee helikopters van de luchttroepen naar de plaats van het ongeval gestuurd.

De hevige sneeuwval maandag bemoeilijkte de zoektocht naar het wrak van het toestel. Dinsdag waren de weersomstandigheden beter.

De ATR 72, die sinds 1993 in dienst was, was onderweg tussen Teheran en Yasuj, een stad in het zuidwesten van Iran.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen