© Thierry Dekkers

UNIZO Sint-Truiden overhandigt ondernemersprioriteiten aan lokale politieke partijen

Naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2018 heeft UNIZO Sint-Truiden op woensdag 21 maart alvast haar dossier met ondernemersprioriteiten overhandigd aan de lokale politieke partijen.

Thierry Dekkers

"We hopen dat we met dit document duidelijk heeft gemaakt wat we met deze Unizo-prioriteiten willen bereiken", klinkt het bij de Unizo-ondernemersvereniging van Sint-Truiden. Economie is de motor van iedere stad en die motor wordt aangedreven door alle ondernemers, in alle sectoren, van klein naar groot, van jong tot oud. Elk van deze ondernemers die gevestigd is in onze stad wil het beste voor zijn onderneming. "Wij, ondernemers, vragen aan het toekomstig stadsbestuur om een krachtig economisch beleid te voeren, want alleen op die manier kunnen wij in de beste omstandigheden functioneren."

"We geven aan de stad ook iets in de plaats. De stad kan op ons rekenen voor het creëren van arbeidsplaatsen, het aanbieden van producten en diensten, het voorzien van hotels, restaurants en cafés, het vrijetijdsaanbod, het financieel ondersteunen van de lokale verenigingen, het organiseren van evenementen, het aantrekken van nieuwe inwoners, bezoekers en toeristen en nog zoveel meer. Dit document is voor ons alvast een duidelijke houvast."

De vijf prioriteiten voor de ondernemers in Sint-Truiden zijn:

1. Ontwikkeling van een duidelijke visie voor wat betreft ruimtelijke ordening en mobiliteit voor het centrum, periferie en bedrijventerreinen met bijhorende actieplannen.2. Ondernemers betrekken in de adviesraden en rekening houden met de gebrachte adviezen, maar ook inspraak van en co-creatie met ondernemers voor wat betreft het gemeentelijk economisch beleid.3. Blijvend inzetten op een volwaardige dienst economie of ondernemersloket voor een professioneel en positief onthaal-en begeleidingsbeleid voor alle ondernemers. Ook extra inzetten op communicatie voor de nodige transparantie en openheid (website/nieuwsbrieven/magazine).4. Een tijdige, vlotte en duidelijke communicatie en voorafgaand overleg met de verschillende stakeholders bij openbare werken. Een aanspreekpunt waar ondernemers en burgers terecht kunnen bij openbare werken.

5. Een faire en stabiele fiscaliteit en dus ook oproep om de belastingen naar de ondernemers zeker niet te verhogen en enkele bestaande belastingen te herbekijken.

Unizo staat klaar om, met het nieuwe stadsbestuur dat start op 1 januari 2019, de handschoen op te nemen en de volgende zes jaar constructief mee te werken aan een sterk economisch beleid voor Sint-Truiden.

Het volledig dossier kan u raadplegen op www.unizo.be/sint-truiden.

Op de foto van links naar rechts: Carl Nijssens (CD&V), Jo Vanrutten (SP.a), Lieven Duchateau, Rik Beckers (Vlaams Belang), Sabrina Onate y Martinez (PVDA), Rudy Deckers, Mieke Claes (NV-A), Dany Lorquin, Jelle Engelbosch (NV-A), Pascal Vossius (Open VLD), Inge Van Waeyenberge (kabinet CD&V), Thierry Dekkers, Werner Berebrouckx, Jurgen Lysmont.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer