Shorty Jetson and The Lefthands traden vorig jaar ook al op het Wisselfestival in Kasterlee op. De Kempense rockband lanceert een nieuwe single.© Frank Raeymaekers

Shorty Jetson and The Lefthands lanceren catchy single in aanloop naar zomer: “Uitnodiging om te genieten van kleine dingen”

Lille/Beerse/Oud-Turnhout/Herenthout -

De Kempense rockband Shorty Jetson and The Lefthands met uitvalsbasis in Lille lanceert tot november elke maand een nieuwe single. Met het zomerse Love is the Light vermengt de feel good-groep invloeden uit rock-’n-roll met moderne ska en reggae en zelfs uit de Belgische dance scene. “Door deze unieke mix voelt het nummer zowel nostalgisch als fris aan”, zegt frontman Robin Van den Plas.

Bart Van den Langenbergh

Shorty Jetson and The Lefthands kijkt met heel veel zin uit naar het zomerseizoen met voorlopig al zeventien geplande optredens. Zo mag de Kempense rockband op vrijdag 10 mei het hoofdpodium van het festival Clamotte Rock in Herenthout openen. De band bestaat uit frontman en singer-songwriter Robin Van den Plas (28) uit Lille, zangeres en actrice Charlotte Verdick uit Beerse, Lillenaren Tuur Vloemans (drummer) en Arne Sas (basgitarist) en Jarne Vreys (gitarist) uit Oud-Turnhout. Charlotte Verdick is bij het grote publiek ook bekend van haar deelname aan het VTM-programma The Voice en Jarne Vreys is gitarist bij The Obscure, een tributeband van The Cure.

De energieke groep die vooral bekend raakte met een mix van rock, country en blues, brengt nog tot en met november elk maand een nieuwe single uit. Met het catchy Love is the Light bijten de groepsleden de spits af.

Love is the light

“We hebben een passie om door muziek een sprankeltje geluk in het leven van mensen te brengen”, vertelt Robin Van den Plas van Shorty Jetson and The Lefthands. “Of het nu gaat om een krachtige boodschap of simpelweg een moment van zorgeloosheid waarin je kunt wegdromen en dansen: onze songs zijn bedoeld om dat te bereiken. Een perfect voorbeeld hiervan is onze nieuwste single Love is the Light“.

Deze single vertegenwoordigt volgens de bandleden niet alleen hun persoonlijke en muzikale groei, maar ook de ambitie om positivisme en vreugde te verspreiden.

Love is the Light neemt je mee op een reis naar een idyllische zuidelijke locatie, waar het leven en de liefde onophoudelijk gevierd worden en waar zorgen ver weg lijken”, zegt de frontman. “Het nummer verweeft invloeden van rock-’n-roll, geïnspireerd door legendes zoals Chuck Berry, met moderne ska en reggae, gecombineerd met zelfs een kleine knipoog naar de Belgische dance scene. Dit maakt het nummer tot een unieke mix die zowel nostalgisch als fris aanvoelt.”

Singer-songwriter Robin Van den Plas en zangeres Charlotte Verdick van Shorty Jetson and The Lefthands stralen positivisme uit.© RR

Playlists

Enkele voorgaande singles van Shorty Jetson and the Lefthands kregen al airplay op Radio 1 en Radio 2. Het nummer Pictures werd op radio Willy uitgelicht in de rubriek Verse Vis. “Ons nieuwste nummer is een uitnodiging aan luisteraars om te genieten van de kleine dingen en om de kracht van liefde en vriendschap te omarmen”, benadrukt Robin Van den Plas. “We zetten deze positieve trend voort met een optreden op onder meer Clamotterock. Dat is een fantastische gelegenheid om onze live-energie en nieuwe muziek met een nog groter publiek te delen.”

De nieuwe single komt officieel op dinsdag 14 mei op de markt, maar is al online te beluisteren.

linktr.ee/shortyjetson

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lille