Emile Goovaerts en Bo Duerinck laten De Lindenboom uit zijn as herrijzen.© kma

Volkscafé De Lindenboom kruipt overeind na brand met frisse uitbaters Bo en Emile: “Klaar voor lange, zotte sportzomer”

Broechem -

Vier maanden na de brand, heropenen ‘locals’ Emile Goovaerts (26) en Bo Duerinck (25) volkscafé De Lindenboom in het centrum van Broechem. De kroeg uit 1932 is helemaal klaar voor een lange sportzomer waarbij de wedstrijden van het EK Voetbal en de Olympische Spelen uitgezonden worden terwijl je zelf naar hartenlust kan knabbelen en drinken.

Kristin Matthyssen

In december vorig jaar werd De Lindenboom getroffen door brand. De vlammen gingen gelukkig niet tekeer op het gelijkvloers in het café, maar de waterschade van het blussen was aanzienlijk.

LEES OOK.Persoon lichtgewond na brand boven café in Broechem: “Aanwijzingen dat brand werd aangestoken”

Emile Goovaerts (26) uit Emblem en Bo Duerinck (25) uit Broechem werkten allebei al een achttal jaar als student en flexijobber in De Lindenboom. Ze twijfelden niet en namen de zaak over. “Voor ons was het een kans om er onze eigen draai aan te geven”, zegt Bo. Hij heeft een diploma handelswetenschappen op zak, terwijl Emile sportmanagement studeerde.

Als een Fenix uit zijn as herrezen.© kma

“We blijven allebei nog een andere job uitoefenen om een vast inkomen te hebben, maar volkscafé De Lindenboom is nu echt ons gezamenlijk kindje. We hebben het interieur en de meubels volledig vernieuwd”, zegt Bo. “Vroeger waren het hier vooral hoge partytafels. ’s Avonds konden die dan aan de kant worden geschoven voor een feestje. Wij willen hier echter een plek voor jong en oud van maken, met goed nabuurschap. Eén keer per maand plannen we wel eens een deejay of live-optreden, maar voor de rest gaan we ons zaaltje voorbehouden voor babyborrels, koffietafels, communiefeesten, familiefeestjes en dat soort activiteiten. Het tweede zaaltje dat we kunnen afscheiden van het cafégedeelte, gaan we verhuren voor vergaderingen en dergelijke.”

De Lindenboom is helemaal vernieuwd, met ook nieuw meubilair.© kma

’s Middags zullen senioren of fietsers dus hun koffie komen drinken in De Lindenboom, terwijl het ’s avonds een mix van jong en oud moet worden. De hoge partystoelen die voor oudere of kleinere mensen wat ongemakkelijk zijn, werden vervangen door gerestaureerde schoolstoelen die voor iedereen prettig zitten.

Nieuw logo

Bo en Emile ontwierpen een nieuw logo. Ze zijn heel fier op het terras met de buitenbar en tuin. “De vernieuwde tuin heeft met de indeling in eilandjes iets van een zomerbar, waar jonge gezinnen zich straks ook heel prettig kunnen amuseren, terwijl de kinderen in de nieuwe speeltuin spelen.”

Proevertjes tijdens de receptie.© kma

De maag wil natuurlijk ook iets. Volkscafé De Lindenboom heeft de ambitie om een spaghetticafé te worden. “Maar ook fingerfood of lunchgerechten met één gang die wekelijks veranderen”, zegt Emile.

“Vroeger waren het hier vooral hoge partytafels. ’s Avonds konden die dan aan de kant worden geschoven voor een feestje. Wij willen hier echter een plek voor jong en oud van maken, met goed nabuurschap”

Bo Duerinck

25 jaar

De vennoten van De Lindenboom zijn Ludovicus Mertens, Xavier Goetze van de gelijknamige brouwerij uit Lier en Manu Bracke. Woensdag 24 april is het openingsdag vanaf 16 uur. De ‘boerekes’ zijn er dan aan 1,5 euro en de flessen wijn vanaf 15 euro.

Volkscafé De Lindenboom Broechem is terug te vinden op Facebook en Instagram.

De toog in het zaaltje is prachtig, met marmeren blad. De boeketten tijdens de openingsreceptie waren ‘made in Broechem, in de wilde natuur’.© kma

Met het speeltuintje mikt De Lindenboom ook op jonge gezinnen.© kma

Het zomerbargevoel in de tuin.© kma

© kma

© kma

Volskcafé De Lindenboom bijna honderd jaar geleden.© kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER