© ATV

Twee biedingen voor grond Heilig Hartkerk: wachten op beslissing kerkfabriek

Hoboken -

In de Krugerstraat staat het domein van de Heilig Hartkerk te koop. Na een eerste biedingsronde dienden twee partijen een bod in via Bolt Immo. Het hoogste bod: 275.000 euro.

Sinds 2014 wordt de Heilig Hartkerk in de Krugerstraat niet meer gebruikt voor kerkdiensten. Het gebouw is in slechte staat waardoor de renovatiekosten zo hoog zijn dat het pand plat moet. Hiervoor gaat de huidige eigenaar, de kerkfabriek, op zoek naar een nieuwe bestemming voor het domein. Wie de grond koopt, moet eerst zelf nog de kerk slopen en rekening houden met een reeks verkoopsvoorwaarden.

LEES OOK. Grond Hobokense Heilig Hartkerk staat te koop: wat ziet de buurt er graag verschijnen?

Zo moet de nieuwe eigenaar er een mooi buurtproject voor de toekomst ontwikkelen. Een deel van de hele site zal na afbraak naar de stad gaan via schenking. De stad legt er dan een groenzone aan, die dient als buurtpark én op andere momenten als speelplaats voor basisschool De Puzzel. Het eigen gedeelte kan de eigenaar ‘ontwikkelen’, maar binnen bepaalde afspraken. Zo moet er in het nieuwe gebouw een verwijzing zijn naar het verleden en moet de helft van het project een woonfunctie hebben met sociale en/of maatschappelijke meerwaarde.

Twee biedingen

De bieding en beoordeling loopt via Covast, een online biedingsplatform dat overheden en non-profitorganisaties begeleidt bij dit soort complexe dossiers. Vanaf 227.000 euro en tot 8 april kon je bieden op het perceel. Tegen het einde van die eerste ronde kwamen er via Bolt Immo twee biedingen binnen. Eentje van 250.000 euro en een van 275.000 euro. “Beide partijen dienden een mooi voorstel in, al zijn ze wel totaal verschillend. Nu is het aan de kerkfabriek, stad Antwerpen en stedenbouwkundige diensten om een beslissing te maken. Meer informatie kan ik daar niet over kwijt”, legt Babs Callens van Bolt Immo uit.

Wordt zeker nog vervolgd.(it)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV