Media

Klaus Van Isacker wordt nieuwe hoofdredacteur Bruzz

Klaus Van Isacker.© Jan Van der Perre

Het Vlaams-Brusselse nieuwsmedium Bruzz wordt vanaf juni geleid door Klaus Van Isacker. Hij volgt Kristof Pitteurs op als hoofdredacteur.

mdm

Tussen mei 2016 en juni 2017 stond Klaus Van Isacker al een keer aan het hoofd van Bruzz. Toen trok hij de deur achter zich dicht om aan de slag te gaan als hoofdredacteur van de showbizzmagazines bij De Persgroep. Eerder was hij ook al hoofdredacteur van VTM Nieuws en leidde hij de redacties van De Tijd/L’Echo en De Morgen. Sinds oktober 2022 was Van Isacker actief als intendant voor FTI (Flanders Technology & Innovation), dat in maart kon uitpakken met verschillende festivals, gericht op technologie en innovatie, over heel Vlaanderen.

Van Isacker komt aan het hoofd van een crossmediale redactie. Het merk Bruzz bestaat uit een magazine, radio, tv en sociale media, waarbij elk medium wordt aangestuurd door een teamlead en twee redactiechefs. Volgens Dirk De Clippeleir, algemeen directeur van de vzw Vlaams-Brusselse Media, zal de uitdaging erin bestaan om Bruzz “klaar te maken voor de uitdagingen van morgen”. In een reactie zegt Van Isacker dat “Bruzz als merk altijd in zijn mediahart is blijven zitten”.