Joeri Koeznetsov© Russisch ministerie van Defensie

Hooggeplaatste Russische generaal opgepakt “als verdachte van strafbaar feit”

In Rusland is de hooggeplaatste generaal Joeri Koeznetsov opgepakt. Het is niet duidelijk waarvan de man verdacht wordt, de Russische autoriteiten hebben het over “een strafbaar feit”.

jvh
Bron: BELGA

Koeznetsov werd volgens de Russische politie bij het staatspersbureau Tass aangehouden als verdachte van een strafbaar feit. Volgens dezelfde bron werden er ook huiszoekingen uitgevoerd in het bureau en de woning van de luitenant-generaal. Verdere details over de zaak zijn niet bekendgemaakt.

Koeznetsov leidt momenteel de personeelsdienst van het Russische leger, maar volgens de militaire bloggers van Rybar – die goede connecties hebben binnen het ministerie van Defensie – heeft het onderzoek te maken met de vorige job van de man: van 2010 tot vorig jaar stond Koeznetsov aan het hoofd van de afdeling binnen de legerleiding die staatsgeheimen beschermt.

Het Russische ministerie van Defensie is al enkele weken het toneel van een interne machtsstrijd: eind april werd met Timoer Ivanov een viceminister van Defensie opgepakt op verdenking van corruptie, en enkele dagen geleden werd minister van Defensie Sergej Sjojgoe na twaalf jaar vervangen. Ivanov stond bekend als een vertrouweling van Sjojgoe.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer