Benoot en co te gast bij Nadal

© BELGA

Ze zijn met hun gat in de boter gevallen de renners van Lotto-Soudal. Het team van Marc Sergeant koos het gloednieuwe Rafa Nadal Sport Residence uit voor hun eerste winterstage. En ze komen in januari terug. “Het is hier gewoon super”, zegt Tiesj Benoot.

Werner Bourlez

In 2016 opende het sporthotel, met bijhorende tennisacademie, de deuren in Manacor. Een complex met 65 kamers voor top- en amateursporters. In de eerste plaats voor tennissers (er zijn in totaal 27 banen) maar ook voor andere sporters. Hou u vast, want dit is allemaal voorhanden: 7 padelterreinen, 2 squashterreinen, een gigantisch fitnesscomplex, een binnen- én buitenzwembad, een voetbalterrein en drie multisportterreinen. En er is een wellness, met sauna en stoombad.

“Vorig jaar waren we op Mallorca en zijn we hier een kijkje komen nemen”, zegt sportief manager Marc Sergeant. “We waren meteen enthousiast. Alles is nieuw, en vooral: er was een grote fitnessruimte. Vorig jaar moesten we het hotel verlaten om te gaan fitnessen. En ook belangrijk, het is hier een hotel voor sporters, er zitten weinig toeristen. Dat geeft een bepaalde sfeer. In het buffet zijn er geen taarten, geen ijscrème... De verleidingen zijn er niet. En de kamers zijn groot en mooi, het is geweldig.”

© BELGA

Donderdag stond Rafael Nadal zelf nog balletjes te slaan. Ook Boris Becker was aanwezig, net als de Française Caroline Garcia, de nummer acht van de wereld. “We hebben naar die training van Nadal zitten kijken: het was nogal technisch. Het is niet slecht dat onze mensen eens zien hoe hard dat die tennissers werken. Hoe specifiek die trainen. Die Garcia moest urenlang de ballen op eenzelfde hoogte terugkloppen. Het was zeer heftig. De renners krijgen nogmaals het bewijs dat talent alleen niet volstaat om de top te halen.”

Tennisacademie en belevingsmuseum

Rafael Nadal is afkomstig van Manacor en bouwde dit samen uit met nonkel Toni, zijn ex-coach. Er is ook een aanpalende tennisacademie waar 120 supertalentjes het hele jaar door tennisles combineren met hun studies. Onder anderen ex-topper Carlos Moya is een van de trainers. Er zijn het hele jaar door veel tennisstages, ook voor mindere goden.

© Photo News

In het hotel is er ook een belevingsmuseum, waar je je virtueel kan meten met Nadal, maar ook in 3D andere sporten kan ‘beleven’ zoals roeien, mountainbiken, formule 1 en zelfs skydiven en schansspringen. “Superwijs om te doen”, zegt nieuwkomer Lawrence Naesen.

Lotto-Soudal komt in januari terug. “Mallorca is ook ideaal om te trainen”, zegt Jens Keukeleire, die andere nieuwkomer. “Er zijn veel mogelijkheden qua parcours: je kan vlak trainen én bergop. Het weer is hier goed. Gisteren regende het even, maar door de wind hier duurt dat nooit lang.”

Het is ook aangenaam fietsen. “De mensen hier zijn zich bewust van het belang van die toeristenstroom dat komt fietsen op Mallorca”, zegt Sergeant. “Ze passen zich in het verkeer aan, hebben respect voor een bende wielrenners, dat is niet overal zo. Er trainen momenteel vier WorldTour-teams op Mallorca, want ook Bora-Hansgrohe, Team Sky en Katusha-Alpecin zijn hier. Alleen Sagan en co zijn we nog niet tegengekomen.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen