maandag 18 december 2017 - TV & Radio
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Thibault Christiaensen.Kris Van Exel

Thibault Christiaensen in finale ‘De slimste mens’

“Winnen is nooit mijn ambitie geweest”

HOOGSTRATENVandaag begint de tweede en beslissende finaleweek van ‘De slimste mens ter wereld’. Joke Emmers en Filip Peeters moeten het opnemen tegen de jongste deel-nemer en één van de revelaties van dit seizoen: Thibault Christiaensen (22).

Dat hij net nu moet terugkeren, komt hem slecht uit. Want de roodharige student uit Hoogstraten, die met zijn maat Pieter Bruurs het duo Equal Idiots vormt en daardoor de redactie van ‘De slimste mens’ was opgevallen, heeft op school een paar vervelende deadlines die zijn pad in de quiz kruisen. Hij heeft al een diploma taal en letterkunde Nederlands-Engels op zak, is nu bezig aan een master professionele meertalige communicatie en wil later nog een lerarenopleiding volgen. Want zijn muzikale ambities blijven voorlopig bescheiden.

Wat heeft je eerste passage in de veelbekeken quiz voor je betekend?

Thibault Christiaensen: “Het was wel vrij overweldigend. Er kwamen enorm veel reacties binnen en heel veel mensen vonden het leuk hoe ik deed, terwijl ik zoiets had van ‘huh, ik ben gewoon mezelf’. De eerste aflevering was ook wel vrij verrassend omdat ik die aflevering won. Het viel wel meteen op dat niet alleen ik, maar ook onze groep Equal Idiots meteen aan wat publiciteit won. Vooral op sociale media was de verhoging van het aantal likes wel te merken.”

Is er in die eerste afleveringen iets gebeurd dat je beter niet had gedaan of gezegd?

“Ik heb echt van niets spijt gehad. Voor ik meedeed had ik enorm veel schrik dat ik iets verkeerd zou zeggen of volledig de mist in zou gaan en zou afgaan zoals een gieter. Voor de opnames begonnen had ik dan natuurlijk ook enorm veel stress. Maar die verdween heel snel. Al de medewerkers van ‘De Slimste Mens’ zijn supervriendelijke en plezante mensen en dat zorgde voor een heel ontspannen en aangename sfeer. Ik had geen ambities maar vond het wel leuk dat het zo goed ging. Ik ben wel een aantal keer de mist in gegaan door Willy Claes te verwarren met Willy Naessens van ‘The Sky Is The Limit’, maar goed, dat ging over 1995 en in dat jaar ben ik geboren. Ook toen ik riet als een graansoort opnoemde werd er gelachen,maar dat was ook meer als mopje bedoeld. Wat ik echt jammer vond was dat ik in mijn laatste aflevering voor de finaleweken niet op de juiste trefwoorden kwam toen ze naar Hendrik Conscience vroegen in het finalespel. Ik verwarde ‘leerde zijn volk lezen’ met ‘leerde zijn volk schrijven’ en door de paniek zei ik ‘stop’ terwijl ik me had moeten laten zakken. Enorm jammer om op zo’n lompe manier naar huis te moeten na zes afleveringen.”

Dat mijn moeder door Philippe Geubels een hete truffel werd genoemd is niemand ontgaan Thibault Christiaensen Finalist ‘De Slimste Mens’
Hoe heb je je voorbereid op de finaleweek?

“Jammer genoeg helemaal niet! Na mijn zes afleveringen had ik eventjes genoeg van het spelletje en al de stress dus bouwde ik een rustmomentje in. Maar dat rustmomentje heeft jammer genoeg tot vandaag geduurd. Het was ook moeilijk om nog iets te doen omwille van het vele schoolwerk.”

Beschouw je het als een spelletje of wil je nu echt winnen?

“Nee, winnen is nooit echt mijn ambitie geweest. Zo ver geraken was al een overwinning op zich. Ik heb gedaan wat ik wilde: wat reclame maken voor de muziek die we maken en mezelf enorm hard amuseren. Vooral dat laatste vond ik het belangrijkste.”

Wie wordt je meest te duchten tegenstander en waarom?

“Zowel Joke als Filip zijn geduchte tegenstanders. Tegen Filip speelde ik in mijn eerste aflevering, maar toen viel me al op dat hij een zeer sterke tegenstander is. Ook Joke ga ik niet onderschatten. Moge de beste winnen! Spelen tegen twee mensen en acteurs, waar ik nota bene ook fan van ben, vind ik al een surplus.”

‘De slimste mens ter wereld’, VIER, 21.40 uur

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws