Waarom Q in Kortrijk niet met Open VLD naar de kiezer trekt

© loh

De Kortrijkse burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD) verruimt zijn partij met tien onafhankelijke dames. Ze willen als Team Burgemeester Kortrijk nog beter maken.

vkk

“Vrijdagavond kregen we het mandaat van ons bestuur om Open VLD te verruimen. Dinsdagavond is de naam Team Burgemeester beslist”, zegt Vincent Van Quickenborne (Open VLD). De Kortrijkse burgemeester ziet klassieke partijen veranderen en ziet een verruiming met onafhankelijke kandidaten als een essentiële evolutie. Team Burgemeester wil alle Kortrijkzanen verenigen om van Kortrijk de beste stad van Vlaanderen te maken, gelijk welke hun achtergrond, afkomst of politieke kleur is.

Tien vrouwen

Woordvoerster Natacha Jaumain (37) zit net als haar collega's vol creatieve ideeën om Kortrijk beter te maken en ze is vooral fier op haar stad. De tien vrouwen zeggen zich niet gebonden te voelen door een kleur en zelfs het gevoel te hebben niet aan politiek te doen. Ze zijn eerder klaar om hun capaciteiten in te zetten. Naast Jaumain is er Miguelle Lust (42), Veronique Decaluwé (46), Dominique Vandecasteele (64), Rezida Zakrijeva (22), Cathy Jansens (38), Helga Kints (45), Anjo Wychuyse (18), Tineke van de Watermolen Babette Defoort (20) en de bekende koffiedame van Overleie Fanny Leenknecht (32), de lieveling van alle renners van Quick Step. “Wij willen van iedere Kortrijkzaan een gelukkige inwoner van zijn of haar stad maken”, klinkt het. Ze willen dat doen in team met de burgemeester. Q zelf wil dertig nieuwe mensen op zijn lijst. Later worden er nog namen bekendgemaakt. Pas na de zomer worden de plaatsen toegekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen