© Photo News

Esapekka Lappi vervoegt Ogier bij Citroën

De Finse rallyrijder Esapekka Lappi wordt in 2019 teamgenoot van wereldkampioen Sébastien Ogier bij Citroën. De Franse renstal bevestigde zijn komst woensdag.

De 27-jarige Lappi neemt na twee seizoenen afscheid van Toyota. Zijn plaats daar wordt ingenomen door de Brit Kris Meeke.

“Dit is voor mij een mooie kans om nog beter te worden. Vorig jaar stak ik veel op van Jari-Matti Latvala en dit jaar van Ott Tänak. Ik zal nog groeien als ik dingen kan opsteken van Seb”, zegt Lappi, die een contract voor twee jaar ondertekende.

De Fin, die vorig jaar zijn thuisrally won, is voorlopig vierde in de WK-stand op ruime afstand van leider Thierry Neuville (Hyundai). Er staan dit seizoen nog twee manches op het programma, in Spanje (25-28 oktober) en Australië (15-18 november).

Lappi heeft veertig WK-rally’s op zijn teller. Hij wordt algemeen aanzien als een groot talent. Het Citroënteam is erin geslaagd de rijzende ster in het WK rally samen in één team onder te brengen met een vijfvoudige wereldkampioen.

Lappi debuteerde in 2011 in het WK rally. In de rally van Finland eindigde hij dat jaar met een Citroën C2 R2 Max op de 32e plaats. Eén jaar later won hij met een Ford Fiesta S2000 alle zeven wedstrijden van het Fins kampioenschap en werd hij Fins kampioen. In 2014 pakte Lappi met een Skoda Fabia S2000 de Europese titel. Nog eens twee jaar later, in 2016, won hij met een Skoda Fabia R5 de wereldtitel in de WRC 2 categorie.

Het debuut op het hoogste niveau kwam er in 2017 tijdens de rally van Portugal waar Lappi op de tiende plaats eindigde. Intussen heeft hij 40 WK-rally’s op zijn teller waarvan 40 met een World Rally Car.

Citroën Sport zet volgend jaar twee wagens in. Esapekka Lappi debuteert met zijn Citroën C3 WRC in de rally van Monte Carlo eind januari.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer