© AP

Swiatek wint titanenduel tegen Sabalenka, pakt derde eindzege in Rome en is klaar voor Roland Garros

Nummer een van de wereld Iga Swiatek heeft zich verzekerd van de eindzege op het WTA 1.000-toernooi in Rome. De 22-jarige Poolse versloeg in de finale in de Italiaanse hoofdstad de Wit-Russische Aryna Sabalenka (WTA 2) in twee sets (6-2 en 6-3).

Michael Van Damme
Bron: BELGA

Swiatek beëindigt het toernooi in Rome zo zonder setverlies. Ze start volgende week zondag als topfavoriete aan Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het jaar. De Poolse gaat in Parijs voor een vierde eindzege, een derde op een rij.

Voor Swiatek is de eindoverwinning in Rome haar 21e WTA-titel (in 25 finales), haar derde in Rome na 2021 en 2022. Dit jaar was ze al de beste in Doha, Indian Wells en Madrid. In de Spaanse hoofdstad moest Sabalenka begin deze maand ook al het hoofd buigen in de finale. 

De 26-jarige Wit-Russische mist de kans op een vijftiende WTA-titel (in 28 finales). Ze won in januari de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar.

Vorig jaar ging de eindzege in Rome naar de Kazachse Elena Rybakina (WTA 4), maar zij gaf voor deze editie in laatste instantie ziek forfait.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tennis