Huis onbewoonbaar na brand: “Inbrekers hebben alles in de fik gestoken”

In de Astridlaan in Heusden-Zolder is een huis onbewoonbaar verklaard na een zware brand. Er werden ook sporen van inbraak vastgesteld, een branddeskundige moet deze namiddag bepalen of de inbreker(s) de brand hebben aangestoken. Eigenaar Sylvain Veltjens is er alvast van overtuigd dat zijn ongewenste gasten de boosdoener zijn.

neac/zb

Sylvain en zijn vrouw waren vanochtend in de vroegte naar de markt in Lummen vertrokken. Maar rond acht uur merkte een voorbijganger plots de brand op in hun woning aan de Astridlaan in Heusden-Zolder. De voorbijganger verwittigde de brandweer, die de brand snel onder controle had.

“De brand is ontstaan in de woonkamer”, vertelt de aanwezige brandweerofficier. Omdat er niemand aanwezig was, moest de brandweer de voordeur inslaan om binnen te geraken. “Het huis is onbewoonbaar verklaard”, aldus nog de brandweerofficier. Het koppel zal wellicht worden opgevangen door hun zoon.

Inbraak

Na het blussen werden er sporen van inbraak vastgesteld in de woning. “Ze hebben eerst geprobeerd via de veranda, maar dat is niet gelukt”, legt eigenaar Sylvain Veltjens uit. “Hoe ze dan wel zijn binnengeraakt, is niet duidelijk, maar de velux staat boven helemaal open. Alle lades zijn opengetrokken, alles ligt overal op de grond.”

“De inbrekers hebben de brand zelf aangestoken”, zegt Sylvain vol overtuiging. De politie bevestigd dat er sporen van inbraak zijn, maar onderzoek door het labo en de brandweerdeskundige deze namiddag zal moeten uitwijzen of de brand ook werd aangestoken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer