Brent en Vincent hopen dat de Rode Duivels gaan schitteren.© Marc Peeters

Kom de Rode Duivels volgen in Herentals: “We hebben een scherm van 36 vierkante meter besteld”

Herentals -

Fans van de Rode Duivels kunnen op hun twee oren slapen. Alle wedstrijden onze nationale elf op het Europees kampioenschap voetbal kunnen straks op de Grote Markt in Herentals gevolgd worden op een groot scherm. “Het grootste dat ooit op de Grote Markt heeft gestaan”, beloven Vincent Hendriks en Brent Van Rooy.

Marc Peeters

Vicent Hendriks is de patron van het café Den Thijs in de Kerkstraat en Brent runt samen met Nick Van Rooy de Bar Bier in de Bovenrij. “De Europese kampioenschappen voetbal kwamen begin dit jaar ter sprake tijdens een overleg tussen de stad en de horeca”, vertellen beide heren. “Herentals heeft een traditie met de plaatsing van een groot scherm tijdens belangrijke voetbaltornooien. Maar wie wil deze zomer de handschoen opnemen?”

Door omstandigheden is het ondertussen al van in 2018 geleden dat de Grote Markt de centrale verzamelplaats was voor voetbalsupporters. Nadien was er allereerst corona en het WK in Qatar werd dan weer in de winter gespeeld. De weersomstandigheden zijn dan niet ideaal om een paar uur buiten te gaan staan. Thuis of in de kroeg het voetbal volgen is dan zoveel gezelliger.

Een volgelopen markt voor de Rode Duivels.© Marc Peeters

Maar nu kan het dus weer. Den Thijs en Bar Bier hebben elkaar gevonden en de uitbaters willen er een feestje van maken. “We hebben een scherm van 36 vierkante beter geboekt voor een nog betere beleving. Het scherm wordt geplaatst vlakbij het Lantaarnpad. We gaan zorgen voor een drietal togen. We werken met herbruikbare bekers en met oplaadkaarten. De supporters kunnen ter plaatse of al op voorhand een bedrag naar keuze opladen op de kaarten. Zo kan alles snel en vlot verlopen. Het is hetzelfde systeem dat ook tijdens Herentals Fietst en Feest wordt gebruikt.”

In de aanloop naar het Europees kampioenschap plannen de kroegbazen nog initiatieven om de supporters op te warmen en in de sfeer te komen. “Al zal natuurlijk veel afhangen van de spelers zelf”, meent Vincent. “De zogenaamde gouden generatie is aan het verdwijnen maar ik ben ervan overtuigd dat de supporters zeker gaan buiten komen voor Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku.”

Ook de jeugd mocht in 2018 vanop de eerste rij meegenieten.© Marc Peeters

Voor de Rode Duivels begint het Europees kampioenschap op maandag 17 juni om 18 uur met een wedstrijd tegen Slowakije. Op 22 juni om 21 uur volgt Roemenië en Oekraïne-België is voor woensdag 26 juni om 18 uur.

“Na elke wedstrijd voorzien we ook nog muziek”, verklapt Brent Van Rooy. “Match drie valt ook samen met de braderij. En natuurlijk gaan we ervan uit dat er minstens nog een match vier komt. We blijven doorgaan zolang de Rode Duivels doorgaan. En dat mag best tot in de finale zijn. “

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners