Voetbal

Bayern München en Real Madrid houden elkaar in evenwicht

Vinicius Junior scoorde beide doelpunten voor Real.© EPA-EFE

Bayern München is in eigen huis niet voorbij Real Madrid geraakt in de heenwedstrijd van de halve finale van de Champions League. Het werd 2-2.

red

Real Madrid was naar de Allianz Arena afgezakt met een duidelijke opdracht: een laag blok neerzetten en er af en toe in de omschakeling op snelheid uitkomen. Dat leverde net als in de vorige ronde tegen Manchester City resultaat op, want de Koninklijke ging met een 0-1-voorsprong rusten.

Die bonus was te danken aan een klasseflits van Toni Kroos. Vinicius Jr trok Bayern-verdediger Kim Min-Jae met zich mee richting de middencirkel om daarna op het juiste moment op volle snelheid in diens rug te duiken. Kroos had de plannen van zijn ploegmaat door en gaf op het juiste moment de perfecte pas. Vinicius kon alleen op doelman Neuer af en schoof de 0-1 binnen.

Bayern was nochtans de betere ploeg, maar Real is in de Champions League dodelijk efficiënt. De eerste kans van de troepen van Ancelotti was meteen prijs. De thuisploeg liet zich evenwel niet kennen en boog in de tweede helft de stand op enkele minuten tijd helemaal om.

Eerst kwam Leroy Sané goed naar binnen gesneden vanop rechts. Hij knalde het leer vanop de rand van de zestien in de korte hoek voorbij Real-doelman Lunin. Vier minuten later ging Musiala tegen de grond in het strafschopgebied van Real na een overtreding van Lucas Vazquez. De bal ging op de stip en Harry Kane legde de 2-1 in doel.

© ap

Real was daarna even helemaal het noorden kwijt, maar Bayern slaagde er ondanks grote kansen niet in om de score verder uit te diepen. Real-coach Ancelotti greep in en haalde Kroos en Bellingham naar de kant om Modric en Brahim Diaz in de strijd te gooien. Een paar minuten later kwam de gelijkmaker er. Opnieuw wees de ref naar de penaltystip. Dit keer na een fout van Kim Min-Jae op Rodrygo. Vinicius zette net als Kane een halfuur eerder de strafschop feilloos om.

Zo werd het uiteindelijk 2-2 tussen Bayern en Real. Alles kan nog in de terugwedstrijd volgende week woensdag.

Nu woensdag nemen Borussia Dortmund en PSG het tegen elkaar op in de heenwedstrijd van de andere halve finale.