Berucht trio breekt in bij bouw- en tuinbouwbedrijven

Twee mannen en een vrouw, allen dertigers uit Putte en Katelijne, worden beticht van een twintigtal inbraken en diefstallen in hun woonbuurt. Ze maakten veel gereedschappen van bedrijven buit, maar ook elektrische fietsen en schoonheidsproducten.

ldn

Boebker A. (35) uit Katelijne, Kenny R. (36) uit Putte en Evi H. (33), die geen vaste verblijfplaats heeft, hebben gedurende de periode dat ze op strooptocht gingen, twee zaken met elkaar gemeen: ze hebben alle drie een strafblad en een drugsprobleem.

“Het onderzoek ging van start naar aanleiding van een inbraak eind november bij een bedrijf in Mechelen waar R. werd betrapt bij het ontmantelen van een gestolen koperen ketel”, zei procureur Lieselotte Claessens. “Huiszoekingen brachten de drie verdachten in beeld. Ze lieten een spoor van diefstallen na van half oktober tot 23 november 2016.”

10.000 euro schoonheidsproducten

Op 18 oktober 2016 werd bij een bouwonderneming in Putte voor 33.000 euro aan materiaal gestolen, maar ook gereedschappen, handwerktuigen, heteluchtblazers en lasmas­kers. Bij een bedrijf in tuinbouwmateriaal in Berlaar werden boormachines ontvreemd en bij een van de inbraken werd voor 10.000 euro schoonheidsproducten gestolen. In een krantenwinkel in Putte ontvreemdden ze sigaretten, aanstekers en telefoonkaarten. Het lijstje werd vervolledigd met een viertal elektrische fietsen in Lint en een nagelkit bij de Carrefour in Lier.

De advocaat van A. zei dat zijn cliënt toen zwaar onder invloed van cocaïne was. “Hij heeft al twaalf jaar van zijn leven in de cel gezeten en wil graag weer met een propere lei beginnen.”

Meester Dieter Van Hemelrijck, die R. verdedigde, wees erop dat zijn cliënt op het slechte pad geraakte na een zwaar ongeval en daardoor in financiële problemen terechtkwam. De advocaat van Evi H., die op dat moment samenwoonde met R., wil een nieuw leven gaan opbouwen, ver weg van het vroegere milieu waarin ze zat. De advocaten vroegen aan de rechter om geen bijkomende straf op te leggen. Vonnis op 9 januari.