Jonge wielrenner sterft tijdens wedstrijd na zware botsing tegen ambulance

De jonge wielrenner Mathieu Riebel (20) kwam vrijdag om het leven tijdens een wielerwedstrijd. De jonge Fransman werd frontaal aangereden door een ziekenwagen die hem niet meer kon ontwijken. Het ongeval gebeurde tijdens de voorlaatste etappe van de Ronde van Nieuw-Caledonië, een Franse eilandengroep in de Stille Oceaan.

jtp

Het ongeval vond plaats tijdens de negende rit in de Ronde van Nieuw-Caledonië. Riebel bleef bij zijn kopman Erwan Brenterch, die materiaalpech had en van fiets moest wisselen. De twee renners wilden tijd goed maken op de andere renners en zetten aan hoge snelheid de achtervolging in, maar toen sloeg het noodlot toe.

“Het ongeval deed zich voor tijdens de afdaling van de col de la Pirogue”, verduidelijkte Gérard Salaun, voorzitter van het regionale wielercomité in Nieuw-Caledonië, in de Franse krant L’Equipe. “Zijn ploeggenoot Erwan Brenterch werd opgehouden door een mechanisch probleem en Riebel wilde hem terug naar het peloton loodsen. Maar in de afdaling smakte hij aan tachtig kilometer per uur tegen een ziekenwagen die in de tegengestelde richting reed. Riebel was op slag dood.”

Mathieu Riebel was een beloftevolle wielrenner, twee jaar geleden kroonde hij zich tot Frans kampioen koppelkoers bij de junioren. De andere renner, Erwan Brenterch, brak bij het ongeval zijn been.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen