Noord-Korea verspreidt propagandavideo waarin Donald Trump in vlammen opgaat

© *

Donald Trump die in vlammen opgaat, een Amerikaanse jet die vernietigd wordt door een raket en nog tal van andere Amerikaanse doelwitten die getroffen worden. Noord-Korea heeft nog maar eens uitgepakt met een dreigende propagandavideo waarin het de Verenigde Staten viseert. Gepaard met de boodschap: “Een aanval op ons zal richting het graf leiden voor de Amerikanen.”

mtm

De propagandavideo duurt 99 seconden en werd zondag gepubliceerd door de DPRK Today-nieuwssite. Dat was amper enkele uren nadat Amerikaans gevechtsvliegtuigen en bommenwerpers gevaarlijk dicht bij de Noord-Koreaanse oostkust hadden gevlogen om te tonen hoeveel militaire mogelijkheden het land heeft.

De video begint met beelden van de Amerikaanse president Donald Trump, die omschreven wordt als een “gek” en dan gaat de president in (amateuristisch gefotoshopte) vlammen op. Archiefbeelden van rakettesten worden vervolgens afgewisseld met bewerkte beelden van ontploffende Amerikaanse doelwitten. Een straaljager, een vliegdekschip, allemaal moeten ze het ontgelden. “Als de gevechtsvliegtuigen F-35 of B-1B of het vliegdekschip USS Carl Vinson ons aanvallen, zal richting het graf leiden voor de Amerikanen”, luidt het.

Het is niet de eerste keer dat Noord-Korea uitpakt met zo’n video. Enkele maanden geleden “blies” het land ook al enkele Amerikaanse doelwitten op in een amateuristische YouTube-video. “We zijn klaar voor een oorlog met de VS”, luidde het toen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen