Er waren zo'n 120 mensen aanwezig in het zwembad.
Foto: Ward Bosmans

Stedelijk zwembad Mechelen ontruimd nadat kinderen onwel zijn geworden

Het Mechelse zwembad Geerdegemvaart in de Leliestraat is vanmorgen ontruimd. 30 kinderen werden onwel en daarop zijn alle aanwezigen naar buiten gegaan. Wellicht was er een probleem met een afzuiginstallatie. Die zorgt ervoor dat het chloor dat aan het zwemwater wordt toegevoegd, zich niet te veel zou ophopen. Het zwembad blijft vandaag en morgen dicht.

Tijdens hun zwembeurt werden zo'n 30 kinderen onwel. Het zwembad werd meteen ontruimd. "Bij het buitenkomen voelden de meeste kinderen zich weer goed", zegt politiewoordvoerder van zone Rivierenland Dirk Van de Sande. "5 kinderen kregen een medische check-up in de ziekenwagen." 2 kinderen werden voor verdere controle naar het ziekenhuis gebracht. 

Studentes Lobke en Julie van de opleiding Leerkracht Lager Onderwijs van de Thomas More Hogeschool waren aan het zwemmen toen iedereen werd geëvacueerd. "Wij vonden al dat het water stonk, maar we hadden daar verder geen aandacht aan gegeven. Wij waren al uit het water toen enkele andere leerlingen begonnen te hoesten en over te geven." 

De hulpdiensten waren massaal en snel ter plaatse. Zo'n 120 kinderen en jongeren werden snel naar buiten geleid. Ze werden opgevangen in de bussen waarmee ze naar het zwembad kwamen. 

Volgens de eerste vaststellingen zou er mogelijk een probleem zijn geweest met een afzuiginstallatie. Die moet ervoor zorgen dat het chloor dat aan het zwemwater wordt toegevoegd, zich niet zou ophopen in het water en de lucht. Dat kan voor irritatie zorgen. Het zwembad blijft vandaag en morgen dicht.

Dankzij de frisse buitenlucht voelden veel jongeren zich meteen weer goed.
Foto: Ward Bosmans

Meest gelezen