© ISOPIX

‘De Leeuwenkoning’ zal nooit nog hetzelfde zijn na deze onthulling van de makers

De producers van ‘De Leeuwenkoning’ hebben dit weekend in een interview een onthulling gedaan die heel wat Disney-fans nooit verwacht hadden. Mufasa en Scar, de vader en - zo dacht men - oom van Simba, blijken helemaal geen broers te zijn.

nkdr

Hoewel je er allicht nooit bij stilgestaan hebt bij het bekijken van de film, is het volgens de makers niet meer dan logisch dat Mufasa en Scar geen broers zijn. De verklaring ligt volgens hen bij de manier waarop echte leeuwen zich gedragen in het wild.

“Wanneer de mannelijke leeuw oud wordt, komt er een vreemde en doodt die het hoofd van de groep”, zo klinkt bij Don Hahn, een van de twee producenten van de film die dit weekend een interview gaven ter ere van de heruitgave van ‘De Leeuwenkoning’ op Blu-ray. ‘Leeuwenbroers’ in dezelfde troep blijken in de natuur niet voor te komen.

“We zaten altijd met dat ding van, hoe kan je twee mannelijke leeuwen hebben?”, gaat hij verder. “Soms zijn er troepen die wel twee mannelijke leeuwen hebben, in een interessante dynamiek omdat ze geen gelijken zijn (omdat ze niet dezelfde ouders hebben). Eén leeuw zal altijd min of meer in de schaduw leven van de andere. We probeerden dat soort waarheden over het dierenrijk te gebruiken om het verhaal vorm te geven.”

“Dus we kwamen erachter dat Mufasa en Scar niet uit dezelfde genenpool zouden kunnen komen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer