Salvador Sobral glundert na het winnen van het Eurovisiesongfestival 2017 in Kiev.
Volledig scherm
Salvador Sobral glundert na het winnen van het Eurovisiesongfestival 2017 in Kiev. © afp

Songfestivalwinnaar niet langer op intensieve zorg

Het gaat iets beter met Songfestivalwinnaar Salvador Sobral. De Portugese zanger heeft nog steeds een nieuw hart nodig, maar ligt in afwachting daarvan niet langer meer op intensive care. Sobral is verplaatst naar een gewone kamer.

  1. 'Stellar Blade' werd fel gehypet, maar dit fonkelende mes had nog wat geslepen moeten worden
    gamereview

    'Stellar Blade' werd fel gehypet, maar dit fonkelende mes had nog wat geslepen moeten worden

    Als je ‘Stellar Blade’ opstart en in de instellingen duikt, vind je daar een optie om de paardenstaart van hoofdpersonage EVE kort of lang te maken. Dat heeft buiten het cosmetische effect geen enkele impact op het spel zelf, maar blijkbaar vonden de makers het belangrijk om je die keuze te geven. Bizar dan dat die paardenstaart in kwestie er tijdens het spelen uitziet als stukken droge spaghetti die met elastiekjes aan elkaar zijn geplakt. Lange of korte stukken droge spaghetti, naar eigen voorkeur. En dat is jammer genoeg een voorteken voor het hele spel dat voor elk leuk idee ook meteen een minpunt presenteert.
  2. Weg met al die Instagram-toeristen: Japan blokkeert prachtig uitzicht op Mount Fuji met lelijk scherm

    Weg met al die Instagram-toeristen: Japan blokkeert prachtig uitzicht op Mount Fuji met lelijk scherm

    Een prachtige vulkaan die boven een simpele, ietwat lelijke kruidenierswinkel uittorent. Het absurde plaatje is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de populairste Instagramspots ter wereld. Honderden vakantiegangers gaan hier dagelijks op de foto en veroorzaken daardoor immense drukte. Japan is dat meer dan zat en neemt nu een drastische maatregel om het prachtige uitzicht op Mount Fuji voorgoed te verpesten. “Sorry dat we dit moeten doen”, klinkt het.