© svl

Waalse Federatie van Landbouw slachtoffer van cybercriminelen die dachten dat ze de Waalse overheid hadden aangevallen

Hackers van het 8Base-collectief hebben een cyberaanval uitgevoerd op de website van Service Public Wallonie (SPW). Ze hebben onder meer contracten en stukken uit de boekhouding publiek gemaakt. “Het gaat om massa’s informatie”, zeggen cyberexperts.

tg, mkm

8Base, een collectief van hackers, eiste in maart al de cyberaanval op bij de Belgische glasfabrikant Sprimoglass. Ze beschrijven zichzelf als “eerlijke en eenvoudige” hackers, die “de meest loyale voorwaarden hanteren om bedrijven hun data terug te geven.”

Het nieuwste ransomware-slachtoffer is de Service Public Wallonie (SPW), zo kondigen ze zelf aan. “De hackers hebben maandagavond massa’s documenten publiek gesteld. Het gaat onder meer om adressenlijsten, contracten en stukken uit de boekhouding. Maar vooral ook veel persoonlijke gegevens. Meer dan 100 gigabyte in totaal, wat gigantisch is”, zegt computerspecialist Nico Cool. (Lees verder onder de X-post)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hij begrijpt niet dat de website van een overheidsdienst niet beter beveiligd is tegen hackers. “De hacking zelf is vermoedelijk veel eerder gebeurd, maar de vertrouwelijke informatie is maandag online gezet”, zegt Cool.

Wat 8Base precies eiste van de Waalse overheid, is niet bekend. De SPW heeft voorlopig ook zelfs nog niet gereageerd.

Computerspecialist Nico Cool.© svl

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer