Tarek Hamite en Carlos Schram van boksclub TK Gym.© Sarah Van den Elsken

Ex-bokser Carlos Schram en poulain Tarek Hamite organiseren eerste boksgala: “Jong talent de kans geven om in de ring te staan”

Antwerpen -

Acteur en voormalig profbokser Carlos Schram organiseert zondag in Club Ikon voor de eerste keer een boksgala. Daar zullen jonge Antwerpse talenten van TK Gym in de ring stappen. “We willen Engels boksen weer op de kaart zetten”

Joris van der Aa

Carlos Schram behaalde in het verleden een wereldtitel in de kooi van de Mixed Martial Arts en stapte nadien over naar het Engels boksen. Ook dat verliep succesvol, want de Antwerpenaar verloor in zijn carrière zelden een gevecht. Schram is al een aantal jaren met pensioen als bokser. Hij schoolde zich met hulp van zijn vriend Matthias Schoenaerts om tot acteur. De karakterkop van Schram is te zien in producties als Patser, Braqueurs, Cool Abdoul, Red light en Professor T.

Samen met zijn overbuurjongen Tarek Hamite opende Carlos vorig jaar op de Waalse Kaai boksclub TK Gym. “Ik ben Tarek beginnen trainen toen hij nog een klein manneke was. Ondertussen is hij een profbokser en ben ik zijn manager”, vertelt Carlos. “Samen hebben we TK Gym opgericht waar we mensen begeleiden en trainen die echt willen boksen. Maar we bieden ook plaats aan mensen die gewoon lekker willen trainen. Engels boksen is in de Verenigde Staten en het Verenigde Koninkrijk heel groot, maar bij is dat een stuk minder. Voor mensen die willen kickboksen is er genoeg gelegenheid, maar het voor het klassieke boksen is er weinig.”

Tarek Hamite.© Sarah Van den Elsken

TK Gym van Carlos en Tarek organiseert zaterdag het eerste boksgala in Club Ikon. “We bieden een aantal profkampen”, zegt Carlos, “en ook een aantal jongens zullen voor het eerst in de ring gaan. Zoals mijn eigen Benito. Ik hoopte altijd dat hij niet voor boksen zou kiezen, want dat is best een risicovolle sport, maar hij is er uiteindelijk toch voor gevallen.”

Met het boksgala willen de twee heren TK Gym naambekendheid geven, maar tegelijk ook de sport op de kaart zetten. “We willen onze vechters de kans bieden om in de ring te tonen wat ze kunnen.”

www.tkgym.be

© Sarah Van den Elsken

© Sarah Van den Elsken

© Sarah Van den Elsken

© Sarah Van den Elsken

© Sarah Van den Elsken

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten