Straf met uitstel nadat kinderen overboord vallen in Albertkanaal

Een 53-jarige Diepenbekenaar is dinsdag door de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld voor het veroorzaken van een ongeval op het Albertkanaal in Hasselt. Bij het uitvoeren van enkele showmanoeuvres had hij de controle over zijn jacht verloren en vielen er drie jongeren tussen toen 12 en 18 jaar overboord. Het komt de man op drie maanden cel en 1.200 euro boete, telkens met uitstel, te staan.

geho

De feiten speelden zich op 30 augustus 2015 ter hoogte van de Kanaalkom af. Op die dag maakte de man samen twee neefjes, een nicht en hun ouders een tocht op het kanaal. Bij aankomst aan de Kanaalkom probeerde de man om stijlvol enkele manoeuvres uit te voeren. Door de terugslag van de golven van enkele passerende boten verloor hij de controle over zijn Cranchi Start 21.

De man, die 0,51 promille alcohol in het bloed had, viel en het jacht knalde tegen de kademuur. De ouders sprongen hun kinderen meteen achterna. De vader liep verwondingen aan de schouder op, de moeder in het aangezicht en twee kinderen moesten naar het ziekenhuis. De jongste zoon heeft als gevolg een misvorming aan het been en de dochter volgt therapie om het ongeval te verwerken. De advocaat van de burgerlijke partijen vroeg en kreeg de aanstelling van de deskundige om de kinderen fysisch en psychisch te onderzoeken. “Ze hebben er een trauma aan overgehouden”, sprak de advocate van de slachtoffers op het proces.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer