Bodybuilder dwong fotograaf zich uit te kleden en stak hem na uren praten dood

© rr

© IF

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Tijdens een vier uur ­durende reconstructie moest bodybuilder Alexander ­Dean (25) gistermiddag laten zien hoe hij amateur­fotograaf ­Jeroen Verstraete(39) heeft vermoord. Eind juli trok de bodybuilder naar de woning van Verstraete in Sint-Amandsberg, waar hij zijn eerste slachtoffer lange tijd opwachtte.

jcd, mkm

Toen Verstraete thuiskwam, dwong Alexander Dean hem om zijn kleren uit te doen en zichzelf vast te tapen. De twee hebben urenlang met elkaar zitten praten, maar uiteindelijk stak de bodybuilder ­Jeroen Verstraete dood. “Mijn cliënt heeft goed meegewerkt en was verhelderend waar nodig. De reconstructie is heel sereen ­verlopen”, zegt zijn advocate Amélie Van Belleghem.

LEES OOK. Bodybuilder Alexander Dean bekent moorden op ex-liefje, haar grootouders en bevriende fotograaf

Voor de ­nabestaanden van zijn slachtoffers was het een loodzware dag. Zij stonden erop om bij de reconstructie aanwezig te zijn, maar de bodybuilder heeft er geen antwoorden gegeven waarom de fotograaf precies dood moest. Wellicht was dat als wraak omdat Jeroen ­Verstraete fotosessies met zijn ex-vriendin Maïlys hield. Een dag na de moord op Verstraete trok de bodybuilder naar het huis van zijn ex, waar hij uiteindelijk ook naar en haar grootouders vermoordde. De jongeman kon het niet verkroppen dat Maïlys hem verlaten had. Die feiten worden vandaag gereconstrueerd. “Vandaag was al een zeer pijnlijke, confronterende dag”, zei Kris Vincke, de raadsman van haar moeder gisteren. “De reconstructie in haar eigen woning wordt allicht nog zwaarder. Maar de mama van Maïlys vindt het erg belangrijk om te zien wat hen is overkomen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen